• Αρχική
  • Άρθρα
  • TOP NEWS
  • Με… «βυζαντινή σημαία στην Σμύρνη» οι Τούρκοι σπέρνουν «ανέμους» στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

Με… «βυζαντινή σημαία στην Σμύρνη» οι Τούρκοι σπέρνουν «ανέμους» στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
{Dailymotion}http://www.dailymotion.com/video/x6e0ly5{/Dailymotion}

Η Τουρκία δείχνει να προετοιμάζει ή απλά να κρατά απασχολημένη την κοινή της γνώμη με το Αιγαίο και τους Έλληνες.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, στο οποίο έχει δώσει συνεντεύξεις «φιλίας» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε ένα περίεργο βίντεο, σύμφωνα με το οποίο η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Μαχητής» πέρασε πολύ κοντά από τη Σμύρνη και ο κυβερνήτης της ύψωσε, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, την σημαία του… Βυζαντίου.

Το θέμα αυτό κάνει τον γύρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τους Τούρκους συγκεκριμένα η ελληνική κανονιοφόρος πλησίασε το Καραμπουρούν της Σμύρνης, προσπαθώντας να παρενοχλήσει πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που βρίσκονταν στην περιοχή για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σε αντιδιαστολή, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς το συγκεκριμένο περιστατικό πρόκειται για νέα «μονταζιέρα» των Τούρκων, καθώς η κανονιοφόρος «Μαχητής» έχει παραδώσει σε άλλο πλοίο το έργο της στον βόρειο τομέα του Αιγαίου και από τις 17 Ιανουαρίου βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την «Μιλιέτ, τα τουρκικά πολεμικά πάντως επέδειξαν, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο… περιστατικό. Πολλά τουρκικά μέσα αναδημοσιεύουν την είδηση με τίτλους όπως: «Πρόκληση στο Αιγαίο από την Ελλάδα».

Αλλά το βίντεο που προβάλλεται από τα τουρκικά μέσα δεν δείχνει απολύτως τίποτα, παρά μόνον κάτι πλοία κοντά στην ελληνική κανονιοφόρο.

Οι Τούρκοι παίζουν με την «φλόγα», σπέρνοντας «ανέμους» στο Αιγαίο για να θερίσουν «θύελλες».

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...