Η έξοδος από τα Μνημόνια και άλλα «ωραία» (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Το τελευταίο διάστημα συνεχώς ακούμε για την λεγόμενη έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι καθώς έχουν συνηθίσει να ακούνε λόγια τα οποία δεν γίνονται πράξη. Η παρούσα κυβέρνηση κάνει έναν αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα στον οικονομικό τομέα.

Οι πολίτες δεν βλέπουν κάποια καλυτέρευση και είναι απαισιόδοξοι. Δηλαδή η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της να δείξει στους πολίτες ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς βλέπει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια, μετατράπηκε σε πιθανή έξοδο από τα Μνημόνια. Όπως καταλαβαίνεται οι προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη έχουν πιάσει «πάτο».

Τι έγραψε στο Twitter ο κ.Παπαδημούλης:

(Υπάρχουν) Σήματα πως η Ελλάδα ανακάμπτει και εξέρχεται από τα μνημόνια.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η σιγουριά για έξοδο από τα Μνημόνια,έχει χαθεί. Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά τις εντολές των δανειστών αλλά δεν είναι και πολύ πιθανή η έξοδος από τα Μνημόνια.

Ας εξετάσουμε την περίπτωση που όντως βγούμε από τα Μνημόνια

Πέρα από το γεγονός ότι θα βρισκόμαστε υπό εποπτεία για τα επόμενα 100 χρόνια (άρα τι βγούμε, τι δεν βγούμε:Μνημόνια=Σκληρή επιτήρηση), η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να φτιάξει ένα δικό της Αριστερό Μνημόνιο εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια στα πόδια της με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Άρα λοιπόν, ακόμα και αν όντως βγούμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο ή λίγο αργότερα θα μπούμε σε χειρότερο (ελληνικό) Μνημόνιο.

Για να μην έχουμε αυταπάτες, θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα.

Η χώρα βαδίζει σε ένα δρόμο γεμάτο κακοτοπιές.

Τα πράγματα όχι μόνο δεν θα πάνε καλύτερα αλλά θα πάνε χειρότερα, αν οι πολιτικοί συνεχίσουν να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι!

Το παράδειγμα της Κύπρου

Η Κύπρος ξεπέρασε την οικονομική κρίση αλλά πως. Δεν έλυσε τα προβλήματά της με όμορφες και αισιόδοξες λέξεις. Κοίταξε τα συμφέροντά της και προχώρησε στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της. Δηλαδή δεν είναι μια κουβέντα η έξοδος από τα Μνημόνια.

Χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια, αν θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...