Η δολοφονία του Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ και του ηγέτη των ιρακινών δυνάμεων Αμπού Μαχντί Αλ – Μουχάντις, θα οδηγήσει σε «απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ» από το Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράκ, Ραμεζάν Σαρίφ.
«Η φοβερή δολοφονία του κυβερνήτη Σολεϊμανί και του Αμπού Μαχντί αλ-Μουχάντις από τους Αμερικανούς θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ με τη θέληση του Θεού», ανέφερε ο Σάριφ, σλυμφωνα με την την Tasnim News Agency.
Μιλώντας σε μια τελετή που τιμά την μνήμη του Σολεϊμανί στην Ούρμια, στο βορειοδυτικό Ιράν την Πέμπτη, ο Σαρίφ ισχυρίστηκε ότι η «τρομοκρατική επίθεση εναντίον του στρατηγού Σολεϊμανί από το αλαζονικό καθεστώς των ΗΠΑ σήμανε το τέλος της παρουσίας των Αμερικανών στην περιοχή».
«Το μαρτύριο του, επίσης, ήταν επίσης μια βοήθεια σε αυτό το σκοπό», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Σαρίφ, η πυραυλική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν κατά των αμερικανικών δυνάμεων στις δύο βάσεις στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου 2020 ήταν «ντροπιαστικό» για τους Αμερικανούς, ενώ η «φυγή» τους από την περιοχή «θα συμβεί σύντομα».
Ο Σαρίφ τέλος, δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα για την προγραμματισμένη «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ, μια ιερή πόλη στους Εβραίους, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς του κόσμου.
Ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί που ήταν θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν από το 1979 ως το 1989 όπου πέθανε, υπήρξε μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ιρανικής επανάστασης του 1979, με την οποία ανατράπηκε το προϋπάρχον καθεστώς και ο βασιλιάς (σάχης) της χώρας, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, είχε χαρακτηρίσει την «απελευθέρωση» της Ιερουσαήμ από τους Ισραηλινούς «σφετεριστές» ως θρησκευτικό καθήκον όλων των Μουσουλμάνων.
ΠΗΓΗ Sputnik, ΦΩΤΟ PEXELS
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικό βίντεο: Κάλεσαν Ινδό μετανάστη στο μικρόφωνο και τους έκανε “ρόμπα”!
- Δείτε σε ποιά νησιά μειώνεται κατά 30% ο ΦΠΑ
- Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο
- Eurobasket-Προπονητής Ισραήλ: «Θα πρέπει να φέρουμε ένα M16 για να σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο»
- Αντιδράσεις από την αγορά: «Δεν ακούσαμε τίποτα για την κατάργηση μνημονιακών βαρών στις επιχειρήσεις»
- Live η συνέντευξη τύπου Μητσοτάκη: «Κάναμε την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της κλίμακας εισοδήματος»
- Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 76χρονος Σέρβος
- Πυρκαγιές στην Ιβηρική: Πάνω από 700 πυροσβέστες στην Πορτογαλία, vid
- Πάνω από 400 συλλήψεις στη συγκέντρωση Palestine Action στο Λονδίνο, vid
- Δυτικός πύραυλος στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας: Περισυνελέγη από τους Ρώσους, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΦΠΑ

ΔΕΘ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ

ΜΕΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΜΕΤΡΟ

ΦΟΡΟΙ
