προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να “σφαγιάζει” τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
“Εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται”, είπε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν, ένθερμος υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, πολλαπλασιάζει εδώ και μέρες τις συνδιαλέξεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους στην προσπάθεια να κάνει να σταματήσει η τεράστια ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν στις 10 Μαΐου με μια ομοβροντία ρουκετών που εκτόξευσε το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σε “αλληλεγγύη” με εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνονία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν από την απειλή αναγκαστικής έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος Ισραηλινών εποίκων.
Από τις 10 Μαΐου, 197 (198, σύμφωνα με το Reuters) Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 58 παιδιά, και τουλάχιστον 1.200 τραυματίστηκαν.
Από ισραηλινής πλευράς, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 294 τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.
Ο Ερντογάν είπε στον πάπα πως “η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
“Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια”, πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τη διεθνή κοινότητα να “δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση”.
Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε χθες, Κυριακή, για μια “κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών” στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας “φριχτή και απαράδεκτη” την απώλεια αθώων ζωών στη σύγκρουση αυτή.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









