Υποτάχθηκαν και οι μουσουλμάνοι! Προσευχές στην ιερή για αυτούς Μέκκα μόνο για τους εμβολιασμένους! – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα εθιμοτυπικά των μεγαλύτερων θρησκειών στον κόσμο χτυπήθηκαν ανεπανόρθωτα από έναν ιό.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να καλπάζει ανά την υφήλιο το Ραμαζάνι στην ιερότερη πόλη του Ισλάμ, τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μόνον εμβολιασμένοι για την Covid-19 προσκυνητές – και μάλιστα με μάσκες – εισήλθαν κατά ομάδες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας για να μετάσχουν στη νυχτερινή προσευχή γύρω από την Κάαμπα, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις καθ’ υπόδειξη του υπουργείου του Χατζ της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο αυτό τρεις κατηγορίες προσκυνητών θεωρούνται «ανοσοποιημένοι»: όσοι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όσοι έκαναν μια δόση τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα κι όσοι ανέρωσαν από την Covid-19 κι έχουν ως εκ τούτου προστατευτικά αντισώματα.

Έτσι, με το μέτρο αυτό, αυξήθηκε σε 50.000 ημερησίως ο αριθμός εκείνων που κάνουν το Ούμρα και σε 100.000 των προσκυνητών στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο κατά πόσον η νέα αυτή πολιτική του υπουργείου – που συμπίπτει με μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Σαουδική Αραβία – θα ισχύσει και στο ετήσιο προσκύνημα χατζ αργότερα φέτος. Το περασμένο καλοκαίρι το χατζ – ένας από τους βασικούς πυλώνες του Ισλάμ – ήταν πολύ περιορισμένο, αφού επετράπη μόνον σε 10.000 μουσουλμάνους κατοίκους της χώρας να λάβουν μέρος από τα 2,5 εκατ. των προσκυνητών που είχαν καταφθάσει στη Μέκκα από όλο τον πλανήτη την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

(iefimerida – φωτο: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί