«Ο πάπας απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να προβεί σε μια κίνηση που θα ευνοούσε την ειρήνευση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαλόγου για τη δημιουργία θετικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών και την αναζήτηση λύσεων στη σύγκρουση», αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν ο Λέων ΙΔ΄ μετά την ανάρρησή του στον παπικό θρόνο.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την επιθυμία του για ειρήνευση μέσω της διπλωματικής οδού, κατηγορώντας παράλληλα την Ουκρανία ότι επιδιώκει «κλιμάκωση» των εχθροπραξιών.
Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης πως ο Πούτιν επεσήμανε στον ποντίφικα ότι «για μια οριστική, δίκαιη και συνολική διευθέτηση της κρίσης (στην Ουκρανία) απαιτείται η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της».
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-VATICAN MEDIA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης: Προσήλωσή μας είναι να ξανακάνουμε όσο πιο ασφαλή μπορούμε τον σιδηρόδρομο
- ΓΕΕΘΑ: Σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενισχύει σταθερά και αποφασιστικά τον ενεργειακό της ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
- Θεσσαλονίκη: «Ξενιτεύτηκαν» στην Αθήνα για επισκευή οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
- «Δεν καταλαβαίνω ούτε λέξη»: Ο Τραμπ… εξέθεσε Γαλλίδα ρεπόρτερ, vid
- Mαύρη αρκούδα επισκέφθηκε αποστακτήριο στη Μοντάνα – “Μάλλον έψαχνε για λίγη βότκα”, vid
- Προετοιμάζουν το έδαφος! «Θα αισθάνεστε άνετα με τις πολυεθνικές δυνάμεις», λένε στο Ισραήλ
- Η αντί-drone ασπίδα σε στρατιωτικό όχημα που έγινε viral! ΒΙΝΤΕΟ
- Ακούγοντας την «πιο γλυκιά μελωδία» του κόσμου, η σοκολάτα έχει καλύτερη γεύση, vid
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέβαλε ξαφνικά την επίσκεψή του στην Κίνα









