• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι άλλο θα δούμε; Ευλογία μέσω διαδικτύου «εγκαινιάζει» ο Πάπας λόγω…κορονοϊού

Τι άλλο θα δούμε; Ευλογία μέσω διαδικτύου «εγκαινιάζει» ο Πάπας λόγω…κορονοϊού

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει την παραδοσιακή ευλογία της Κυριακής στην Αποστολική Βιβλιοθήκη στο Βατικανό εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού

δήλωσε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας, προσθέτοντας ότι η προσευχή θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου.

Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιεί, μέχρι νεωτέρας, την Κυριακάτικη ευλογία ο Πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να αποφύγει τον συγχρωτισμό μεγάλων μαζών πιστών εν μέσω της ταχύτατης διάδοσης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας θα τελέσει την ευλογία της Κυριακής Αποστολική Βιβλιοθήκη στο Βατικανό ενώ θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου.

Την Παρασκευή, ο Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πρώτο κρούσμα COVID-19 επιβεβαιώθηκε στο Βατικανό.

«Όσον αφορά τις εκδηλώσεις των ερχομένων ημερών, η προσευχή του Αγίου Πατέρα την Κυριακή 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού και όχι στην πλατεία, από το παράθυρο.

Η προσευχή θα μεταδοθεί ζωντανά από το Vatican News και σε οθόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και θα διανεμηθεί από τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού στα μίντια που θα το ζητήσουν, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των πιστών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Επίσης έκανε γνωστό ότι και η επόμενη δημόσια εμφάνιση του Πάπα, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου, θα διεξαχθεί κατά τον ίδιο τρόπο.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)