• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σφαλιάρα» στον Πάπα από πιθανό διάδοχό του: Η μετανάστευση καταστρέφει χώρες, σε λίγο θα μας κατακτήσει το Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σφαλιάρα» στον Πάπα από πιθανό διάδοχό του: Η μετανάστευση καταστρέφει χώρες, σε λίγο θα μας κατακτήσει το Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωνές της λογικής υπάρχουν παντού.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πιθανού διαδόχου του Πάπα Φραγκίσκου, του Ρόμπερ Σάρα, ενός καρδιναλίου που για την ώρα είναι επικεφαλής του γραφείου του Βατικανού.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιούμε το λόγο του Θεού για να προωθήσουμε τη μετανάστευση. Ο Θεός δεν θέλησε ποτέ αυτές τις μετακινήσεις πληθυσμών», δήλωσε ο καρδινάλιος Ρόμπερ Σάρα σε συνέντευξη γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο Σάρα, που όπως προείπαμε είναι ο επικεφαλής του γραφείου του Βατικανού, είναι η ελπίδα πολλών παραδοσιακών κύκλων να διαδεχτεί μια μέρα τον Πάπα Φράνσις. Συχνά «ταράσσει τα νερά» με τις συντηρητικές του θέσεις σχετικά με τις λειτουργίες, το Ισλάμ, τη μετανάστευση και άλλα θέματα.

Οι θέσεις αυτές ήταν πλήρως εκτεθειμένες στο γαλλικό άρθρο, κατά το οποίο ο Σάρα από τη Γουινέα, ελέγχει ιερείς και επισκόπους που «λένε ασαφή πράγματα, αόριστα, ασαφή, για να ξεφύγουν από την κριτική και «παντρεύονται» την ηλίθια εξέλιξη του κόσμου».

Ο Σάρα είπε επίσης ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να συνεργαστεί στην πολιτική της μαζικής μετανάστευσης στην παραδοσιακά χριστιανική ήπειρο ( την Ευρώπη).

«Όλοι οι μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη είναι φτωχοί, χωρίς εργασία, χωρίς αξιοπρέπεια … αυτό θέλει η Εκκλησία;» ρώτησε.


«Η Εκκλησία δεν μπορεί να συνεργαστεί με αυτή τη νέα μορφή δουλείας,τη μαζική μετανάστευση».
«Αν η Δύση συνεχίσει με αυτόν τον θανατηφόρο ρυθμό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, λόγω της έλλειψης γεννήσεων ντόπιων, να «χαθεί» η Ευρώπη όπως την ξέρουμε, να καταληφθεί από αλλοδαπούς, ακριβώς όπως η Ρώμη κατελήφθη από βάρβαρους».

Ο Σάρα πρόσθεσε: «Η χώρα μου είναι κατά κύριο λόγο μουσουλμανική, οπότε ξέρω καλά τι λέω».

Οι δηλώσεις του Σάρα, είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτές του υπηρέτη της Νέας Τάξης, Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με το θέμα. Ο Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα τονίσει την…αξία της μετανάστευσης και ενθαρρύνει ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους στις ροές μεταναστών που προέρχονται από τον τρίτο κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως σας ενημερώσαμε μέσα από το El.gr, ο Πάπας, μίλησε στο Μαρόκο λέγοντας πως το ζήτημα της μετανάστευσης δεν θα επιλυθεί ποτέ με την κατασκευή τειχών, την υποκίνηση του φόβου ή την άρνηση βοήθειας σε όσους νομίμως επιδιώκουν μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους».

Χειροκρότησε επίσης τις προσπάθειες του Μαρόκου να επιτρέψει τη θρησκευτική συνύπαρξη και να προωθήσει τις μετριοπαθείς μορφές του Ισλάμ. Εδώ γελάμε, αφού μετριοπαθείς μορφές του Ισλάμ δεν υπάρχουν. Ένα είναι το Ισλάμ και έχει συγκεκριμένα πιστεύω.

Ο Σάρα είναι πολύ πιο επιφυλακτικός για το αν η Εκκλησία πρέπει να είναι ανοικτή στη μετανάστευση. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πολωνίας, μιας καθολικής χώρας που έχει αυστηρές πολιτικές μετανάστευσης, και δήλωσε ότι την είχε καλέσει να μην θυσιάσει την εθνική ταυτότητά της και την Χριστιανική πίστη της στο βωμό μιας τεχνοκρατικής και δίχως έθνη Ευρώπης”.

«Όλοι δημιουργήθηκαν από τον Θεό και τοποθετήθηκαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την ιστορία τους» δήλωσε. «Αυτή η θέληση κάποιων να παγκοσμιοποιηθεί ο κόσμος, καταστέλλοντας τα έθνη και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, είναι καθαρή τρέλα».

Στη συνέντευξη, παρότρυνε την Ευρώπη να αποφύγει να αγκαλιάσει τον υλισμό και να μην ξεχάσει τη χριστιανική του κληρονομιά, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ίδια την εξαφάνισή της.

«Αν η Ευρώπη εξαφανιστεί και μαζί της οι ανεκτίμητες αξίες της παλαιάς ηπείρου, το Ισλάμ θα εισβάλει στον κόσμο», δήλωσε ο Σάρα. «Και έτσι θα αλλάξουμε εντελώς πολιτισμό, και ηθική».

(φώτο: Pexels)

  • 208
  •  
  •  
  •  
  •  
  •