• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πάπας Φραγκίσκος: Δώστε τη Θεία Κοινωνία στους ασθενείς που είναι σε απομόνωση

Πάπας Φραγκίσκος: Δώστε τη Θεία Κοινωνία στους ασθενείς που είναι σε απομόνωση

Έκκληση στους καθολικούς ιερείας να δίνουν την Θειά Κοινωνία σε όσους ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση απηύθυνε την Τρίτη ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι Θείες Λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Έρχονται και οικονομικά μέτρα

Την ίδια ώρα η υφυπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Λάουρα Καστέλι ανακοίνωσε από ραδιοφωνική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai ότι βάσει νέου πακέτου μέτρων που θα εγκριθεί την Τετάρτη θα «παγώσει» τόσο η πληρωμή τραπεζικών δανείων, όσο και των φόρων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτοασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

(protothema – φωτο:eurokinissi)