τόνισε ο πάπας Λέων ΙΔ’ κατά την σημερινή ομιλία του στον οργανισμό του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και την γεωργία, τον FAO, με έδρα την Ρώμη.
«Δείχνει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο η συναίνεση όλων των κρατών ότι η ηθελημένη πρόκληση πείνας αποτελεί αδίκημα. Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση πρόσβασης στα τρόφιμα σε βάρος κοινοτήτων ανθρώπων ή και ολόκληρων λαών», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «το διεθνές δίκαιο απαγορεύει -χωρίς καμμία εξαίρεση- να πραγματοποιούνται επιθέσεις κατά αμάχων και αγαθών βασικής σημασίας για την ζωή των πολιτών».
«Μας προκαλεί πόνο το ότι είμαστε συνεχώς μάρτυρες της χρήσης αυτής της βάναυσης στρατηγικής, η οποία καταδικάζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην πείνα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί, το σκάνδαλο αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν αρκεί να αναφερόμαστε στην αλληλεγγύη. Πρέπει να εγγυηθούμε την επισιτιστική ασφάλεια, την πρόσβαση στους αναγκαίους πόρους και μια βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη», ολοκλήρωσε ο πάπας Λέων.
ΑΠΕΜΠΕ, του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANSA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Μπανγκλαντές θα αγοράσει Eurofighter από την Ιταλία
- Καιρός σήμερα: Συννεφιά, τοπικές βροχές, βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες
- Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας
- Σύμφωνα με τον Τραμπ οι τιμές διαφόρων αγαθών καταγράφουν «τεράστια» πτώση χάρη σε αυτόν
- «Είναι δύσκολη η κατάσταση», παραδέχονται οι Ουκρανοί για το μέτωπο
- Η Ε.Ε. επιμένει στην «πράσινη παράνοια»: Τι αποφασίστηκε
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο νεαροί για την επίθεση με μαχαίρι στον 14χρονο
- Παγκόσμιος «σεισμός» με την είδηση! Τι έρευνα διενεργεί ο FDA σε σχέση με εμβόλια κατά της COVID-19
- Ό,τι πιο άκυρο έχετε δει: Δείτε τι άγαλμα βύθισε στο Αιγαίο Αμερικανός καλλιτέχνης! vid
- Ολλανδός vlogger τράβηξε ένα σπάνιο βίντεο που τρέλανε το διαδίκτυο!









