Ο Πάπας έφτιαξε εφαρμογή για να προσεύχονται μαζί του οι «πιστοί» με smartphones

Ένα καινοτόμο app μέσω του οποίου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να προσεύχονται μαζί του δημιούργησε πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Κάντε κλικ για να προσευχηθούμε όλοι μαζί», λέει ο Ποντίφικας στους πιστούς του όταν για παράδειγμα μια χώρα έχει υποστεί πλήγμα από μια φυσική καταστροφή, ή έναν πόλεμο ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν όλοι μαζί το κακό.

Χιλιάδες άνθρωποι μάλιστα παρακολούθησαν την παρουσίαση της εφαρμογής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα από εκδήλωση που διοργάνωσε έκανε την παρουσίαση της εφαρμογής, προκαλώντας εντύπωση σε όσους τον είδαν αφού δεν τον είχαν συνηθίσει σε κάτι αντίστοιχο.

Κάποιοι από τους πιστούς του γέλασαν όταν αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση γύρισε στον βοηθό του και χαρακτηριστικά τον ρώτησε: «Το έκανα σωστά;»

Από το Αποστολικό Παλάτι στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Σήμερα έχω το μυαλό μου σε δύο πράγματα. Στην Κολομβία και στη Μεσόγειο».

Προφανώς αναφερόταν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Κολομβία και στοίχισε τη ζωή 20 αστυνομικών και το θάνατο 170 προσφύγων στη Μεσόγειο θάλασσα τις προηγούμενες μέρες μετά από ναυάγιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την παρουσίαση του app έσπευσε να τονίσει πως «το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να διατηρείς επαφή με άλλους, να μοιράζεσαι τις ιδέες σου και να δημιουργείς κοινότητες».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες και δημιουργήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας για το 2019.

Από Huffpost, ΦΩΤΟ: eurokinissi

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...