Ο Πάπας δηλώνει Αριστερός: Να γιατί συμπαθεί τον Αλ.Τσίπρα (Βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μπορεί να είναι Αριστερός γιατί είναι ο ηγέτης της Καθολικής εκκλησίας, σωστά;

Του Γιώργου Φαρμάκη

Αν και ξενίζει αυτό κάποιους, ο Πάπας είναι δηλωμένος Αριστερός και τι εννοούμε με αυτό:

Φυσικά δεν βγήκε να το πει αλλά οι πράξεις του δείχνουν ακριβώς αυτό το πράγμα. Τον Οκτώβριο του 2017 μοίρασε το βιβλίο “Γη, Στέγη, Δουλειά. Ομιλίες προς τα λαϊκά κινήματα” μέσω της γνωστής ιταλικής Αριστερής εφημερίδας “Il Manifesto”. Το βιβλίο το έγραψε ο ίδιος.

Είναι ο Πάπας αλλά συχνά επικρίνει τον Καπιταλισμό, μιλάει με αγάπη για τον πόλεμο κατά της Κλιματικής Αλλαγής και μιλάει για τις Κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν.


Αν απομονώσει κανείς τους πνευματικούς του λόγους θα δει έναν άνθρωπο βαθιά ενταγμένο στην Αριστερά. Μπορεί να μην ταιριάζει αυτό σε έναν πνευματικό ηγέτη αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Πάπας συμπαθεί τον Αλέξη Τσίπρα και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Πολλοί κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει ότι η Αριστερή ιδεολογία έχει άμεση σχέση με τον Χριστιανισμό. Αυτό δεν ισχύει βέβαια αλλά «πατάνε» πάνω στην συμπάθεια που δείχνει ο Πάπας σαν πρόσωπο, στην συγκεκριμένη ιδεολογία.

Στα ελληνικά ΜΜΕ πολλές φορές πολλοί έχουν πει ότι ο Πάπας δεν είναι Αριστερός αλλά στηρίζει τον Αλ.Τσίπρα, επειδή ο Χριστός και η Αριστερά έχουν… κοινά σημεία σύνδεσης. Αυτό το ακούσαμε πρόσφατα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πιο απλή όμως:

Ο Πάπας έχει κοινά σημεία σύνδεσης με την Αριστερά, όχι ο Χριστός.

Πηγή εικόνας: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...