• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο «φιλάνθρωπος» Πάπας έδωσε 100.000 ευρώ στην Ελλάδα- Διαβάστε για ποιο λόγο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «φιλάνθρωπος» Πάπας έδωσε 100.000 ευρώ στην Ελλάδα- Διαβάστε για ποιο λόγο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για «γενναιόδωρη κίνηση» εκ μέρους του ποντίφικα μιλούν πολλοί.

O Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι αρμόδιος φιλανθρωπικού έργου του Βατικανού παρέδωσε στην ελληνική Caritas μια γενναιόδωρη δωρεά του Πάπα. Τα 100.000 ευρώ που προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος θα διατεθούν για την υποστήριξη το έργου της ελληνικής καθολικής ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο κ. Κραγιέφσκι επισκέπτεται αυτές τις μέρες ορισμένα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε ο Πάπας πριν από τρία χρόνια». μεταδίδει η ιστοσελίδα vatican news».

Ο Πολωνός καρδινάλιος μετέφερε στα παιδιά που κατοικούν στα κέντρα προσφύγων της Λέσβου…«την αγάπη του Πάπα», όπως λέει σε συνέντευξή του στα «Νέα του Βατικανού». Έκανε όμως και μια πιο συγκεκριμένη χειρονομία, αφού θα συμβάλει στην κατασκευή μιας αίθουσας παιχνιδιών για τα παιδιά.

Προκειμένου να υποστηρίξει «το πολύτιμο έργο της «Κάριτας Ελλάς» ο Πάπας δώρισε και 100.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της τοπικής εκκλησίας, Μαρία Αλβέρτι.

Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα κέντρα, είναι κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι και της Βορειοαφρικανοί: συνολικά βρίσκονται στην Ελλάδα 70.000, εξ αυτών 14.000 σε διάφορα ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα 7.000 στη Λέσβο.

«Σταλθήκαμε από τον Πάπα, επειδή η Ευρώπη φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν τόσα πολλά κέντρα προσφύγων εδώ», τόνισε ο καρδινάλιος στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Ανδρέα Γκουγκουλή, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος των Αρχών της Αθήνας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα καταγραφής τους και ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. «Η σωτηρία των ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στα κέντρα υποδοχής, παραμένει η προτεραιότητα: πρόκειται για ανθρώπους που περιμένουν για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο να διαπνέεται από την ελπίδα», υπογράμμισε ο Καρδινάλιος Κραγιέφσκι.

«Ο αγιος πατέρας υποστηρίζει την «Κάριτας Ελλάς» με 100.000 ευρώ για την εξασφάλιση βασικών αγαθά, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει πρωτίστως να οικοδομήσει μια γέφυρα προς μια καλύτερη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους.

Εδώ βλέπουμε πολλά παιδιά, πολλές έγκυες γυναίκες που περιμένουν εδώ και μήνες να ανοίξει η Ευρώπη τις πόρτες της, επειδή εδώ δεν υπάρχει ελπίδα γι ‘αυτούς. Ο Πάπας είχε πριν από τρία χρόνια επισκεφτεί το νησί, και παραμένει νοερά εκεί στα κέντρα προσφύγων», όπως τόνισε ο Καρδινάλιος Kραγιέφσκι, ο οποίος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στη Λέσβο.

Την αντιπροσωπεία, εκτός από τον καρδινάλιο Κραγιέφσκι, «Ελεημοσυνάριο» του Πάπα και υπεύθυνο της «Παπικής φιλανθρωπίας», απαρτίζει ο αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος των Ιερών Συνόδων της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Ολέριτς και ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

Μαζί τους ήταν αντιπροσωπεία της Κοινότητας Sant’ Egidio, η Μαρία Αλβέρτη γενική διευθύντρια της «Κάριτας Ελλάς», η Τάνια Ζβακ της Διεθνούς Καθολικής Επιτροπής για τη μετανάστευση και πολλοί εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης του Βατικανού.

Ο καρδινάλιος τονισε:

«Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι’ αυτό και η φωνή του να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να υποδεχθεί κόσμο όλη η Ευρώπη. Να ανοίξουν οι πόρτες των Ευρωπαϊκών χωρών στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Καθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες και να τους φιλοξενήσει».

Ο κ. Μπαλμπακάκης προσέφερε στην αντιπροσωπεία του Πάπα ένα ξυλόγλυπτο κιβώτιο από παλέτες, κατασκευασμένο στα εργαστήρια του ΚΥΤ όπου μαθητεύουν νεαροί πρόσφυγες. Ας σημειωθεί ότι στο ΚΥΤ για τους πρόσφυγες λειτουργεί πλέον και σχολή μαγειρικής. Η αντιπροσωπεία βρέθηκε και στον Καρά Τεπέ και ξεναγήθηκε ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Σπύρο Μυρογιάννη.

Χθες, τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, προσκύνησαν στον ναό του Αγίου Θεράποντα σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης και είχαν συναντήσεις με οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Nα προσθέσουμε, πως πριν περίπου μια εβδομάδα, ο νεοταξίτης Πάπας, έδωσε 500.00 δολάρια, για να ετοιμαστεί νέο καραβάνι 20 χιλιάδων «μεταναστών» , το οποίο θα κινηθεί προς τις ΗΠΑ.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •