«Έχουμε πολλούς από αυτούς»: Τι φέρεται να είπε ο Πάπας για τους ομοφυλόφιλους;

Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με επισκόπους για την αποδοχή ομοφυλόφιλων ανδρών σε σεμινάρια, ανέφεραν αρκετές ιταλικές εφημερίδες.

Ο 87χρονος ποντίφικας φέρεται να έκανε την παρατήρηση κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης με επισκόπους στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα, όπου συζητούσαν εάν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έπρεπε να γίνουν δεκτοί σε καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται ιερείς, ένα θέμα που λέγεται ότι η διάσκεψη των Ιταλών επισκόπων (CIE) στοχάζεται εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όταν ένας από τους επισκόπους ρώτησε τον Φραγκίσκο τι έπρεπε να κάνει, ο πάπας φέρεται να επανέλαβε την αντίρρησή του για την αποδοχή των ομοφυλόφιλων ανδρών, λέγοντας είναι πιθανό ένας ομοφυλόφιλος να διακινδυνεύσει να κάνει διπλή ζωή.

Στη συνέχεια, φέρεται να πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί “frociaggine”», χρησιμοποιώντας μία χυδαία ιταλική λέξη.

Φέρεται να παραδέχθηκε δε πως η παρουσία των ομοφυλόφιλων είναι ήδη αυξημένη στους κόλπους της Εκκλησίας!

Οι ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera επιβεβαίωσαν το περιστατικό, δίνοντας όμως μία πιο…χιουμοριστική νότα, καθώς υποστήριξαν πως ο ποντίφικας χρησιμοποίησε τον υποτιμητικό όρο για τους ομοφυλόφιλους ως «αστείο».

απεμπε-EPA-ANSA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί