Διαδήλωση για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών από Πολωνούς ιερείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για το πέπλο σιωπής που καλύπτει τα εγκλήματα καθολικών ιερέων σε βάρος παιδιών στην Πολωνία διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, Βαρσοβία.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη μεγάλη πληγή που αμαυρώνει την Καθολική Εκκλησία, η δράση των παιδεραστών ιερέων.

Οι περίπου διακόσιοι συγκεντρωμένοι θέλουν να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη και να ενημερώσουν για τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά της παθητικότητας της Εκκλησίας που δεν κάνει τίποτα εναντίον των δραστών των εγκλημάτων. Αγωνιζόμαστε γι’αυτό εδώ και καιρό. Αλλά μας αγνοούν. Οι δηλώσεις του επισκόπου το αποδεικνύουν. Ρίχνουν την ευθύνη στην κοινωνία,» εξηγεί ο Μάρεκ Λισίνσκι, πρόεδρος της ένωσης «Μη φοβάστε».

«Η Εκκλησία είναι κράτος εν κράτει. Δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. Οι ιερείς πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν για πράξεις παιδεραστίας διότι η επισκοπή δεν θα λύσει ποτέ το πρόβλημα,» υποστηρίζει μιας κάτοικος Βαρσοβίας, η Γκραζίνα Μονώ.

Στην Πολωνία δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το πόσοι ιερείς έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία οργάνωσης που δραστηριοποιείται για την υποστήριξη θυμάτων, 56 ιερείς σε διάστημα δυο δεκαετιών έχουν καταδικαστεί για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Από Euronews

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu