• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
  • Αποθεώνει τους Αλβανούς ο Πάπας: «Λαμπρή και αρχαία» η ιστορία της Αλβανίας – Καμία αναφορά στην εκτέλεση του χριστιανού Κατσίφα

Αποθεώνει τους Αλβανούς ο Πάπας: «Λαμπρή και αρχαία» η ιστορία της Αλβανίας – Καμία αναφορά στην εκτέλεση του χριστιανού Κατσίφα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, υποδεχόμενος μία ομάδα Αλβανών προσκυνητών, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ρώμη,

κατά την διάρκεια της 550ης επετείου του εθνικού ήραν, ελληνογενή, Γεωργίου Καστριώτη, έκανε λόγο για «λαμπρή αρχαία ιστορία» των Αλβανών.

Χαρακτήρισε δε την Αλβανία «ζωτικής σημασίας κομμάτι» για την Ευρώπη.

Κουβέντα φυσικά για την πρόσφατη εκτέλεση του χριστιανού εθνομάρτυρα, Κωνσνταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Το όνομα Αλβανός χρησιμοποιήθηκε από ελληνικές πηγές μόλις τον 11ο αιώνα. Οι Αλβανοί στο σημερινό αλβανικό κράτος ισχυρίζονται βέβαια ότι είναι απόγονοι των Αρχαίων Ιλλυριών.

Όσο για το «αρχαία και λαμπρή ιστορία» της Αλβανίας, περιοχή Αλβανία υπήρχε στην περιοχή του Καυκάσου. Οι γηγενείς Αλβανοί προήλθαν στα Βαλκάνια από τα φύλα της Ανατολής (μογγολικά), όταν τους εξανάγκασαν να τους ακολουθήσουν σαν βοηθητικοί του στρατεύματος. Στην Ιλλυρία έφτασαν, όταν άρχισε να διαλύεται η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Δεν κατάγονται από τους Ιλλύριους.

Ο γεωγράφος Στράβων αποκαλεί τους Αλβανούς της Κασπίας απλοϊκούς, μη ασχολούμενους με το εμπόριο, μιας και δεν ήξεραν να μετρούν πάνω από το 100! (Στράβωνος γεωγραφία).

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu