Τρίτος Παγκόσμιος: Γερμανική «επίθεση» κατά του Πάπα που ζήτησε «Λευκή Σημαία» από τους Ουκρανούς

Ρήγμα στο «στρατόπεδο» των διεθνιστών! Πρωτοστάτες οι Γερμανοί

Ο Πάπας έχει ξεσηκώσει την Γερμανία με την έκκλησή του προς το Κίεβο να δείξει «το θάρρος να υψώσει την λευκή σημαία», όπως διαβάσατε στο ΕΛ!

Υπάρχει έντονη κριτική, μεταξύ άλλων από τους πολιτικούς Roderich Kiesewetter και Katrin Göring-Eckardt, οι οποίοι είναι γνωστοί ως σκληροπυρηνικοί.

Η πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων και πρώην φοιτήτρια θεολογίας Katrin Göring-Eckardt έγραψε στο X:

“Είναι ο Πούτιν που μπορεί να τερματίσει αμέσως τον πόλεμο και τα δεινά – όχι η Ουκρανία. Η ειρήνη θα γίνει και πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση – αλλά σε ισότιμη βάση. Μπορεί να υπάρξει ειρήνη μόνο εάν είναι δίκαιη, εάν προστατεύει την ύπαρξη και την ταυτότητα της Ουκρανίας”.

Ο βουλευτής του CDU Roderich Kiesewetter, ο οποίος συχνά επικρίνεται ως φιλοπόλεμος, εκφράστηκε ακόμα πιο έντονα. 

Ο έφεδρος αξιωματικός έγραψε:

“Απίστευτο, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας τάσσεται στο πλευρό του επιτιθέμενου. Πόσο λυπηρό! Ο Πάπας καλεί την Ουκρανία να “υψώσει μια λευκή σημαία + να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας”. Παρέχει στον Πούτιν ένα σχέδιο για περαιτέρω δράση. “

Αυτό που αντιλαμβάνονται πολλοί είναι πως η νίκη της Ρωσίας ωθεί τους διεθνιστές αρχί-υπαλλήλους να διαπραγματευτούν για συνθηκολόγηση και παγκόσμια ειρήνη! Όπως είναι φυσικό οι πιο φιλοπόλεμοι αρνούνται μια τέτοια προοπτική, φτάνοντας στο σημείο να ψέγουν τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο αποθέωναν!

Ποιά τάση θα επικρατήσει;;;

Εξοργισμένος ήταν και ο βουλευτής του CDU Ματίας Χάουερ. 

Ντρέπεται που είναι καθολικός:

“Ο Πάπας λοιπόν συμβουλεύει την Ουκρανία να υπάρχει υπό ρωσική δικτατορία. Ως Καθολικός Χριστιανός, ντρέπομαι για άλλη μια φορά για την αποτυχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε κεντρικό ζήτημα”.

Κριτική προέρχεται επίσης από τη βουλευτή του FDP και λομπίστα όπλων Marie-Agnes Strack-Zimmermann. 

Έγραψε στο X:

«Πριν τα θύματα της Ουκρανίας σηκώσουν την λευκή σημαία, ο Πάπας θα πρέπει να καλέσει δυνατά τους βάναυσους Ρώσους δράστες να κατεβάσουν το Jolly Rogger (πειρατική σημαία), το σύμβολο του θανάτου και του Σατανά. Και γιατί για όνομα του Θεού δεν καταδικάζει την λεκτική, δολοφονική υποκίνηση από τον Κύριλλο Α’, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρώην πράκτορα της KGB, εναντίον του ουκρανικού λαού; Ως Καθολικός, ντρέπομαι που αποτυγχάνει να το κάνει.”

Στις τάξεις των επικριτών του πάπα προσχώρησαν και εκπρόσωποι της εκκλησίας. 

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας 2025 στο Ανόβερο και πρώην πολιτικός του Κόμματος των Πρασίνων Anja Siegesmund είπε στο εκδοτικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στον όμιλο πολυμέσων Madsack που συνδέεται με το SPD :

«Η λαχτάρα για ειρήνη δεν πρέπει να οδηγεί στο δικαίωμα του υποτιθέμενου ισχυρότερου να επικρατήσει! Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας».».

Σε συνέντευξή του το Σάββατο, ο Φραγκίσκος κάλεσε το Κίεβο να έχει το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Πιστεύει «ότι ο ισχυρότερος είναι αυτός που κοιτάζει ψύχραιμα την κατάσταση, σκέφτεται τον κόσμο, έχει το θάρρος της λευκής σημαίας και διαπραγματεύεται». Το Βατικανό επικύρωσε τις δηλώσεις λίγο αργότερα.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί