δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνοντας έκκληση στα κράτη να ανοίξουν “την πόρτα της καρδιάς”.
Μιλώντας κατά τη εβδομαδιαία γενική ακρόαση ο Φραγκίσκος, που έχει καταστήσει την υπεράσπιση των μεταναστών και των προσφύγων ακρογωνιαίο λίθο του αξιώματός του ως πάπα, είπε πως μπόρεσε να αγγίξει την “τραυματισμένη ανθρώποτητά” τους κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο και στην Ελλάδα νωρίτερα αυτό τον μήνα.
“Μπόρεσα επίσης να δω πώς μόνο λίγες ευρωπαϊκές χώρες φέρουν το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών του φαινομένου της μετανάστευσης στην περιοχή της Μεσογείου”, είπε.
“Στην πραγματικότητα (η μετανάστευση) καλεί όλους για ένα μοίρασμα της ευθύνης εκ μέρους όλων και την οποία καμία χώρα δεν μπορεί να αποφύγει, γιατί είναι ένα πρόβλημα της ανθρωπότητας”, είπε.
Ο Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να επιτρέψουν σε τοπικές χριστιανικές οργανώσεις να φέρουν και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.
“Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε μια πόρτα, την πόρτα της καρδιάς. Ας μην είμαστε ασυνεπείς αυτά τα Χριστούγεννα”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο