«Το Πάσχα είναι ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο» – Η φράση ποιανού ηγέτη προκάλεσε οργή στα social media;

Σε δήλωση που άναψε φωτιές προχώρησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, λέγοντας πως οι διακοπές του Πάσχα είναι ένα «μεγάλο Σαββατοκύριακο».


«Είναι η αρχή ενός μεγάλου Σαββατοκύριακου και ξέρω ότι αυτό σημαίνει ότι συνήθως θα συναντιόσασταν με ολόκληρη την οικογένειά σας για λίγες μέρες διασκέδασης. Αλλά με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, όλοι θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά ξανά φέτος» ανέφερε σε μήνυμά του ο Καναδός αξιωματούχος, καταλήγοντας πως: «οι εορτασμοί του επόμενου έτους θα είναι λαμπρότεροι».

Αν και η τοποθέτηση του κ. Τριντό έλαβε χιλιάδες likes, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωση συνειδητοποίησαν σύντομα ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε εντέχνως να αναφερθεί ευθέως στο Πάσχα.

Σύμφωνα με το sputniknews, ένας χρήστης στο Twitter εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο Τριντό «αναγνωρίζει άλλες θρησκευτικές αργίες» και επιλέγει «να είναι πολιτικά σωστός για τις χριστιανικές», ξεκαθαρίζοντας πως το Πάσχα «η μεγαλύτερη χριστιανική εορτή» και «όχι μόνο ένα μεγάλο σαββατοκύριακο».

Άλλοι αμφισβήτησαν γιατί κατηγόρησαν τον Ρωμαιοκαθολικό Τριντό αλλά και οι συναδέλφους του πως «ανέβαζαν πάντα ειδικές θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως το Πάσχα, το Ραμαζάνι και η … Κινέζικη Πρωτοχρονιά», αλλά «έχουν πρόβλημα με το Πάσχα» και τον κατηγόρησαν πως «φτύνει στο πρόσωπο όλους τους Χριστιανούς»,

Ο πρωθυπουργός είχε προηγουμένως κατηγορηθεί για πολιτισμική εκμετάλλευση λόγω του ενθουσιασμού με άλλες θρησκευτικές γιορτές όπου φορά και παραδοσιακές στολές.

Το 2018 στην Ινδία, καταγγέλθηκε ως «ψεύτικος» επειδή φορούσε παραδοσιακά ινδικά ρούχα και μπήκε σε λαϊκό χορό ενώ στο παρελθόν έχει προσευχηθεί και σε τζαμιά με τοπική μουσουλμανική ενδυμασία.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί