Συγκλονισμένος ο πλανήτης: Οι τελευταίες στιγμές των χριστιανών της Αιγύπτου

Γι’ αυτό τους σκότωσαν - Φωτογραφίες που ραγίζουν καρδιές

Οι νεκροί χριστιανοί από την πρόσφατη ισλαμική επίθεση στην Αίγυπτο έφτασαν τους 30!

Οι ένοπλοι μουσουλμάνοι, που επέβαιναν σε δυο αυτοκίνητα, γάζωσαν το λεωφορείο, σκοτώνοντας πολλούς από τους επιβάτες τους. Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς.

Το λεωφορείο μετέφερε πιστούς στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια, νότια του Καΐρου.

Ο αριθμός των νεκρών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται παιδιά, αποτελεί μίας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία της χριστιανοσύνης στην Αίγυπτο.

Αυτό που συγκλονίζει τους πάντες είναι ο λόγος για τον οποίο σκοτώθηκαν οι χριστιανοί και τον παραδέχθηκε ακόμα και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δεν τα πάει και τόσο καλά με τον Χριστό.

«Τα θύματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και παιδιά, σκοτώθηκαν αφού αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την χριστιανική τους πίστη», δήλωσε ο Ποντίφικας στην Πλατεί του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη.

Αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό και προτίμησαν τον θάνατο από το «σπαθί» ή μάλλον τις σφαίρες του Αλλάχ, προσθέτοντας τους εαυτούς τους στον τεράστιο αριθμό νέο-μαρτύρων, σημάδι, αναφέρουν πολλοί, έλευσης παγκόσμιου ηγέτη, του οποίου ο δρόμος στρώνεται με αίμα.

Αυτές ήταν οι τελευταίες τους στιγμές, καθώς ενδεχόμενα μπορούσαν να ζήσουν αν αποδέχονταν τον Αλλάχ.

Η κηδεία των μαρτύρων έγινε με παλλαϊκή συμμετοχή, ενώ ράγισαν και οι πέτρες.

Η επίθεση στην επαρχία Μίνια έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά επιθέσεων, που δείχνουν ότι το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας.

Τους τελευταίους έξι μήνες το Ι.Κ. έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά την ζωή σε 74 ανθρώπους.

 

Kάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...