• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμια υποκρισία: Η σύγκριση που δείχνει την ΑΛΗΘΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια υποκρισία: Η σύγκριση που δείχνει την ΑΛΗΘΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φονικές επιθέσεις στα δυο μουσουλμανικά τεμένη της Νέας Ζηλανδίας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία παγκόσμια.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Τρομοκρατικές επιθέσεις κατά μουσουλμάνων στον δυτικό κόσμο ωστόσο, όπως αυτή που έγινε στο Κράισττσερτς, είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Το μακελειό που έλαβε χώρα την Παρασκευή σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 50, είναι το πρώτο μεγάλο περιστατικό, από εκείνο στο τζαμί του Κεμπέκ το 2017, στο οποίο σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Παρόλα αυτά, αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες, η είδηση για το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας κυριαρχεί ακόμη στα πρώτα θέματα των ΜΜΕ παγκόσμια.

Άραγε το ίδιο θα γινότανε αν αντί να είχε σκοτώσει ένας «ακροδεξιός» μακελάρης μουσουλμάνους, είχαν σκοτώσει μουσουλμάνοι Χριστιανούς;

Σύμφωνα με τα στατιστικά, κάθε σφαγή Χριστιανών, όπως αυτή στην Αλεξάνδρεια το 2017, δεν «κερδίζει» παρά μόνο μερικά λεπτά προβολής από τα ΜΜΕ. Αντίστοιχα, αν και σπάνια, περιστατικά με σφαγές μουσουλμάνων κερδίζουν «απεριόριστα» περισσότερο προβολής ενώ οι πολιτικοί των περισσοτέρων χωρών, σπεύδουν να καταδικάσουν το φαινόμενο. Γιατί δεν το κάνουν και για τις σφαγές των Χριστιανών;;;

Αυτές αγνοούνται από τα μέσα ενημέρωσης και τους περισσότερους πολιτικούς, ιδίως του αριστερόστροφους. Σύμφωνα με στατιστική ευρωπαϊκής μελέτης, σήμερα στον δυτικό κόσμο κατοικούν περίπου 30 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, γεγονός που καθιστά πιθανό κατά προσέγγιση το να δεχτεί κάποιος από αυτούς επίθεση από μη μουσουλμάνο, ένα στα δέκα εκατομμύρια!!!

Διακόσια εξήντα εννέα άτομα σκοτώθηκαν και πολλά περισσότερα τραυματίστηκαν, σε επιθέσεις μουσουλμάνων κατά μη μουσουλμάνων, μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, σε μία μόνο χώρα, τη Γαλλία.
Με 66 νεκρούς κατά μέσο όρο, οι Γάλλοι είναι δέκα φορές πιο πιθανό να δολοφονηθούν από μουσουλμάνους από ότι ένας μουσουλμάνος να σκοτωθεί από μη μουσουλμάνο, οπουδήποτε στον δυτικό κόσμο.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα εάν εξετάσουμε την κατάσταση των χριστιανών στον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι το πιο δυνατό παράδειγμα παραβιάσεων των λεγομένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον σημερινό κόσμο: Σύμφωνα με τα στατιστικά, τουλάχιστον 4305 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν από μουσουλμάνους λόγω της πίστης τους μόνο το 2018.

Για αυτούς φυσικά δεν ακούσαμε ποτέ τίποτα. Δεν έγιναν πουθενά πρωτοσέλιδο, ούτε έπαιζε η είδηση για τη σφαγή τους συνεχόμενα στα ΜΜΕ.

Σε πρόσφατη έκθεσή σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία, φαίνεται πως 300 εκατομμύρια χριστιανοί, κατά κύριο λόγο στις μουσουλμανικές χώρες, υπέστησαν κάποια μορφή βίας, πράγμα που καθιστά του Χριστιανούς “τους περισσότερο διωγμένους πιστούς στον κόσμο”.

Αυτό σύμφωνα με την έκθεση, σημαίνει ότι ένας χριστιανός που ζει σε μια μουσουλμανική χώρα είναι 143 φορές πιο πιθανό να σκοτωθεί από μουσουλμάνο επειδή είναι Χριστιανός παρά ένας μουσουλμάνος να σκοτωθεί από μη μουσουλμάνο σε μια δυτική χώρα επειδή είναι αυτό που είναι (μουσουλμάνος).

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με το ότι στο Ισλάμ δείχνουν παγκόσμια μεγαλύτερη ανοχή αλλά και προώθηση;

Την ίδια ώρα, εκατομμύρια Χριστιανοί εκτελούνται και σφαγιάζονται, επειδή απλά είναι Χριστιανοί και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτούς. Ενοχλεί τα παγκόσμια λαμόγια ο Χριστός και δεν το κρύβουν.

Aν αυτό που συμβαίνει στους Χριστιανούς, συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη ομαδά πιστών, θα ήταν «η τραγωδία της εποχής μας». Θα βλέπαμε ντοκιμαντέρ, θα γινόντουσαν διοργανώσεις παγκόσμια ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι κτλ. Ωστόσο δε βλέπουμε κάτι τέτοιο, αντίθετα πάντα τέτοιες ειδήσεις τις «θάβουν» ή αν τις αναφέρουν, το κάνουν πολύ σύντομα σαν κάποιος να τους κυνηγάει.

Τυχαίο;

Ωστόσο ξέρουν οι εχθροί των ανθρώπων ότι αν κάποιος Χριστιανός έχει δεχθεί αυτό που είπε ο Χριστός, δεν έχει να δειλιάσει μπροστά σε τίποτε, γιατί:

1: Ο Χριστός είπε πως το πολύ πολύ στον κόσμο αυτό να μας σκοτώσουν. Δεν έχει σημασία αφού όλα είναι εικονικά.

2: Ο Χριστός είπε ότι αν κυνήγησαν εμένα θα κυνηγήσουν κι εσάς που είστε μαθητές μου.

Γιαυτό βλέπουμε Χριστιανούς νεομάρτυρες να τους βασανίζουν με διαφόρους τρόπους για να αρνηθούν τον Χριστό και εκείνοι να μην έχουν πρόβλημα ακόμη και να τους σκοτώσουν και μάλιστα πολλοί πεθαίνουν με χαμόγελο στα χείλη, πράγμα που αδυνατεί να καταλάβει κάποιος που αγνοεί την αλήθεια του Χριστού. (Γνώσεσθε την Αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς-Κατά Ιωάννην 8:32)

Μακάρι κι εμείς αν βρεθούμε σε παρόμοια θέση και χρειαστεί, να κάνουμε το ίδιο.

Δείτε τα βίντεο:(φώτο: Pexels)

  • 49
  •  
  •  
  •  
  •  
  •