Το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών για να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024.
«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.
Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής.
Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευεσε τρία εκατομμύρια στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις.
Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.
«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.
Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.
(Απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έως 30/4 η προθεσμία για 6 υποδράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Η NASA άλλαξε σχέδια: Θέλει βάση στη Σελήνη αντί για διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από αυτήν
- Το χάος που φέρνουν οι ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο αλλάζει τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη
- Ιρανικός πύραυλος αναχαιτίστηκε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου
- Ο Πακιστανός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- Η διαπραγμάτευση είναι καλύτερη από τη σύγκρουση», δηλώνει ο ΥΠΕΞ στον Ιρανό ομόλογό του
- ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το “μηχανισμό” του Μαξίμου
- Υπόθεση Έπσταϊν: Έρευνα στην τράπεζα Edmond de Rothschild
- Η στιγμή που μετεωρίτης κάνει τη νύχτα-μέρα στην Καλιφόρνια, vid
- Ακόμα και στην Ιρλανδία η τοπική κυβέρνηση μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα









