Οι εξορκισμοί και ο θάνατος της Anneliese Michel… – Ελληνικό άρθρο του 1977

Τον Ιούλιο του 1977, δύο Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς, ο Ernst Alt και ο Arnold Renz, κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σχετικά με τον θάνατο της 23χρονης Γερμανίδας Anneliese Michel, μετά από επαναλαμβανόμενους εξορκισμούς που διήρκεσαν για δέκα ολόκληρους μήνες.

Συγκεκριμένα, μέσα στο διάστημα των δέκα αυτών μηνών, κατά τα έτη 1975-1976, τελέστηκαν από τους ιερείς 67 εξορκισμοί, δύο φορές την εβδομάδα, διάρκειας έως και 4 ωρών την κάθε φορά.

Οι γονείς της νεκρής, που είχε θεωρηθεί ως δαιμονισμένη από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Josef και οι Anna, άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, παραπέμφθηκαν με την ίδια κατηγορία. Ο Εισαγγελέας είχε επισημάνει πως ο θάνατος της νεαρής κοπέλας, θα μπορούσε να αποτραπεί, εάν επιδιωκόταν ιατρική βοήθεια.

Η Anneliese Michel, κατά τη στιγμή του θανάτου της, ζύγιζε μόλις 30 κιλά και η αυτοψία έδειξε ότι ήταν υποσιτισμένη και αφυδατωμένη, ενώ υπέφερε από πνευμονία και έφερε σπασμένα οστά.


Μετά την αποτυχία της πολυετούς προσπάθειας των ιατρών της να τη θεραπεύσουν από επιληψία, οι γονείς της στράφηκαν στην Εκκλησία, η οποία και ενέκρινε την απόπειρα απελευθέρωσης της Anneliese από τα δαιμόνια.

Τελικά, η 23χρονη κοπέλα πέθανε την 1η Ιουλίου του 1976 από ασιτία, μετά από πολλούς μήνες εξορκισμού, στο σπίτι της στο Klingenberg am Main της Γερμανίας.

Οι εξορκισμοί της Anneliese Michel, στα κατοπινά χρόνια, αποτέλεσαν το σενάριο πασίγνωστων ταινιών (The Exorcism of Emily Rose, Requiem, Anneliese: The Exoscist Tapes) και η τραγική περίπτωσή της εξακολουθεί να βυθίζει στη λύπη και στον προβληματισμό το ανθρώπινο μυαλό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 14/07/1977…

Από strangepress, ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...