Οι Έλληνες αναδείχθηκαν ο πιο πιστός λαός της Ε.Ε.

god
Το 80% απάντησε οτι η θρησκεία παίζει «πολύ σημαντικό» ή «σημαντικό ρόλο» στην ζωή του.

Οτι η Ελλάδα είναι θρησκευόμενο κράτος, το γνωρίζουμε… Απλά η έρευνα που έκανε Pew Research Center σε 34 χώρες από τις 13 Μαΐου ώς τις 2 Οκτωβρίου 2019 με τη συμμετοχή 38.426 πολιτών απλά το επιβεβαίωσε.

Και αυτό γιατί τα αποτελέσματά της, έδειξαν οτι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην λίστα με αυτές που οι πολίτες της είναι περισσότερο πιστοί.

Στο ερώτημα λοιπόν αν θεωρούν αναγκαίο να πιστεύει κάποιος στον Θεό για να είναι ηθικός και να έχει αξίες, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 53% απάντησε θετικά.

Στην δεύτερη θέση είναι η Βουλγαρία και στην τρίτη η Σλοβακία με 45%, ενώ στο ακριβώς αντίθετο άκρο είναι η Σουηδία με 9%, η Τσεχία με 14% και η Γαλλία με 15%.

Η άλλη ερώτηση αφορά το τί ρόλο παίζει η θρησκεία στην ζωή των πολιτών, με το 80% των Ελλήνων να απαντάνε «πολύ σημαντική» ή «σημαντική», ενώ μόλις το 20% να λέει «λίγο» ή «καθόλου σημαντική». Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο των χωρών του δυτικού κόσμου.

Πιο άθρησκοι από όλους οι Σουηδοί που κατά 78% δηλώνουν ότι η θρησκεία έχει ελάχιστη ή καθόλου σημασία στη ζωή τους και ακολουθούν οι Τσέχοι (72%).

Οταν ρωτήθηκαν για την προσευχή, το 73% των Ελλήνων απάντησε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Οταν ρωτήθηκαν για τον Θεό το ποσοστό όσων απάντησαν το ίδιο ανήλθε στο 82%.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση στον κόσμο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

(Gazzetta – φωτο:pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.