«Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Θα συζητήσω το θέμα όταν επιστρέψω με τον Βαρθολομαίο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων, λίγο πριν ξεκινήσει η κατ’ ίδιαν συνάντηση των δύο προέδρων. Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του ήταν: «Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ήταν εδώ (σ.σ. στον Λευκό Οίκο) και θα ήθελαν πραγματικά να έχουν κάποια βοήθεια».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των μαχητικών F-35, από το πρόγραμμα των οποίων η Τουρκία αποβλήθηκε λόγω της αγοράς από τη Ρωσία του συστήματος αεράμυνας S-400, όπως και της προμήθειας νέων και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου στόλου των τουρκικών μαχητικών F-16. «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα των F-35 και F-16, καθώς και το θέμα της Halk Bank», της τουρκικής κρατικής τράπεζας που έχει δικαστικές εκκρεμότητες με την αμερικανική Δικαιοσύνη, κατηγορούμενη για παραβίαση των κυρώσεων προς το Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αν η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν είναι καλή «μπορούμε να άρουμε αμέσως» τις κυρώσεις CAATSA».
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Γ. Μανδαλίδη, photo αρχείου EPA-ISP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Γαλλία: 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε στο πρόσωπο καθηγήτρια στη διάρκεια του μαθήματος
- Σχέδιο για έναν «δυστοπικό εφιάλτη»! Ανησυχία εντός Βρετανίας
- Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μεγαλύτερο τουριστικό χάρτη – Νέες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Οι θαυμαστές των Star Wars διχάζονται για το τρέιλερ της ταινίας «The Mandalorian and Grogu»
- Επιχείρηση διάσωσης 57 μεταναστών δυτικά της Κεφαλονιάς
- Πορτογαλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
- Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Αναφορά του Ερντογάν! Τι είπε σχετικά ο Τραμπ
- Συγκλονιστικά τα λόγια του Λαβρόφ «σβήνουν» κάθε αμφιβολία για το που έχουν φτάσει τα πράγματα
- Ο Τραμπ υποδέχθηκε πολύ θερμά τον Ερντογάν! Η φράση που έκανε εντύπωση
- 700.000 Παλαιστίνιοι έφυγαν από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ
Κύρια Θέματα

















