Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν χθες το βράδυ στη Ρώμη και σήμερα το πρωί θα γίνουν δεκτοί, σε ιδιωτική ακρόαση, από τον πάπα Λέοντα τον ΙΔ΄ στο Βατικανό.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με την άφιξή τους ΕΔΩ
Στη συνέχεια, ο βρετανός μονάρχης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ενώ η σύζυγός του θα επισκεφθεί το παρεκκλήσι «Παολίνα».
Το βασιλικό ζεύγος συνοδεύει σε αυτήν την επίσκεψη ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Στέφεν Κότρελ, λόγω του ότι η νέα αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Σάρα Μαλάλι, πρόκειται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά από το σχίσμα Καθολικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας (1534) που ένας βρετανός μονάρχης θα προσευχηθεί μαζί με τον ποντίφικα. Πρόκειται για οικουμενική προσευχή υπέρ της φροντίδας της πλάσης, της οποίας θα χοροστατήσει αύριο το μεσημέρι ο πάπας Λέοντας, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Γιορκ, στην Καπέλα Σιξτίνα.
Ο Κάρολος και η Καμίλα, πριν αναχωρήσουν, πρόκειται να συναντηθούν με εκπροσώπους επιχειρήσεων που καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και να επισκεφθούν την βασιλική του Αγίου Παύλου, η οποία είναι αφιερωμένη στον οικουμενικό διάλογο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΑΝ: Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για προσχέδιο νόμου σχετικά με τις δομές μετοχών με πολλαπλά δικαιώματα ψήφου
- Θεσσαλονίκη: “Σαφάρι” του Δήμου για να βρεθούν “ελεύθερα οικόπεδα”
- Θ. Κοντογεώργης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σημαντική επιτυχία των ελληνικών αρχών η εξάρθρωση
- «Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σφαγείο» – Μήνυμα «σημαία» για όλη την Ευρώπη
- «Ο δανεισμός είναι εύκολος, η εξόφληση όμως δύσκολη» – Συμβουλευτικές υπηρεσίες για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- Εντυπωσίασε η δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, vid
- Μπίλι Τζόελ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα 8α γενέθλια της κόρης του Ρέμι
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη ΓΑΔΑ οι 36 συλληφθέντες – Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο: Άντρας έκανε τρελό χουνέρι στην Siri
- Μακρόν: Ζήτησε επιτάχυνση της υλοποίησης των μέτρων ασφαλείας στο μουσείο του Λούβρου