Σοκαριστική είδηση για τους χριστιανούς παγκοσμίως

Τι αναφέρει η World Watch List του 2024

Το 2023, σχεδόν 14 Χριστιανοί δολοφονούνταν κάθε μέρα, συνολικά 4.998 για το έτος, ως αποτέλεσμα διώξεων για την πίστη τους, σύμφωνα με την World Watch List του 2024 από την Open Doors.

Η World Watch List 2024, που κυκλοφόρησε από την Open Doors, παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης της χριστιανικής δίωξης παγκοσμίως. Ένα ανησυχητικό γεγονός ξεχωρίζει σε αυτήν την ετήσια έκθεση: ένας στους επτά χριστιανούς σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει διώξεις και διακρίσεις για την πίστη του. Φέτος, ο αριθμός των διωκόμενων Χριστιανών, υποδηλώνοντας μια κρίση που απαιτεί άμεση παγκόσμια προσοχή και δράση.

Άνοδος του ισλαμικού τρόμου και αυταρχικών καθεστώτων

Ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς αυτής της δίωξης είναι η άνοδος του ισλαμικού τρόμου. Οι μουσουλμάνοι εξαπέλυσαν ένα ανησυχητικό κύμα βίας που στοχεύει τους χριστιανούς, δείχνοντας την μισαλλοδοξία τους απέναντι στη θρησκευτική ελευθερία. Επιπλέον, τα αυταρχικά καθεστώτα σε ορισμένες περιοχές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της δεινής κατάστασης των Χριστιανών, υποβάλλοντάς τους σε βία, διακρίσεις και καταπίεση αποκλειστικά και μόνο λόγω της πίστης τους.

Οι δέκα κορυφαίες χώρες όπου οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Η έκθεση προσδιορίζει τις δέκα κορυφαίες χώρες όπου είναι πιο δύσκολο και επικίνδυνο να είσαι Χριστιανός:

  1. Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για τους Χριστιανούς. Η χώρα έχει σφίξει τα σύνορά της με την Κίνα, δυσκολεύοντας την φυγή των Χριστιανών και την πρόσβαση σε αυτούς από εξωτερική υποστήριξη.
  2. Σομαλία
  3. Λιβύη
  4. Ερυθραία
  5. Γέμενη
  6. Νιγηρία : Σημειώνεται ως η πιο θανατηφόρα χώρα για τους χριστιανούς, με το 82% των παγκόσμιων χριστιανικών δολοφονιών να σημειώνονται εδώ.
  7. Πακιστάν
  8. Σουδάν
  9. Ιράν
  10. Αφγανιστάν

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί