Ζητούν απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ

Η δολοφονία του Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ και του ηγέτη των ιρακινών δυνάμεων Αμπού Μαχντί Αλ – Μουχάντις, θα οδηγήσει σε «απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ» από το Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράκ, Ραμεζάν Σαρίφ.

«Η φοβερή δολοφονία του κυβερνήτη Σολεϊμανί και του Αμπού Μαχντί αλ-Μουχάντις από τους Αμερικανούς θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ με τη θέληση του Θεού», ανέφερε ο Σάριφ, σλυμφωνα με την την Tasnim News Agency.

Μιλώντας σε μια τελετή που τιμά την μνήμη του Σολεϊμανί στην Ούρμια, στο βορειοδυτικό Ιράν την Πέμπτη, ο Σαρίφ ισχυρίστηκε ότι η «τρομοκρατική επίθεση εναντίον του στρατηγού Σολεϊμανί από το αλαζονικό καθεστώς των ΗΠΑ σήμανε το τέλος της παρουσίας των Αμερικανών στην περιοχή».

«Το μαρτύριο του, επίσης, ήταν επίσης μια βοήθεια σε αυτό το σκοπό», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Σαρίφ, η πυραυλική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν κατά των αμερικανικών δυνάμεων στις δύο βάσεις στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου 2020 ήταν «ντροπιαστικό» για τους Αμερικανούς, ενώ η «φυγή» τους από την περιοχή «θα συμβεί σύντομα».

Ο Σαρίφ τέλος, δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα για την προγραμματισμένη «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ, μια ιερή πόλη στους Εβραίους, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς του κόσμου.

Ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί που ήταν θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν από το 1979 ως το 1989 όπου πέθανε, υπήρξε μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ιρανικής επανάστασης του 1979, με την οποία ανατράπηκε το προϋπάρχον καθεστώς και ο βασιλιάς (σάχης) της χώρας, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, είχε χαρακτηρίσει την «απελευθέρωση» της Ιερουσαήμ από τους Ισραηλινούς «σφετεριστές» ως θρησκευτικό καθήκον όλων των Μουσουλμάνων.

ΠΗΓΗ Sputnik, ΦΩΤΟ PEXELS