• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τον γύρο του κόσμου κάνει εικόνα από την Ιερουσαλήμ! Φανατικοί Εβραίοι: Σημάδι για τον τρίτο Ναό, vid

Τον γύρο του κόσμου κάνει εικόνα από την Ιερουσαλήμ! Φανατικοί Εβραίοι: Σημάδι για τον τρίτο Ναό, vid

Χαμός και στα social media...

Χαμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει Ισραηλινούς να τιμούν την Ημέρα της Ιερουσαλήμ χορεύοντας και τραγουδώντας στην πλατεία Kotel τη Δευτέρα το βράδυ, με φόντο στο βάθος ένα δέντρο να καίγεται στο Όρος του Ναού, την ώρα που είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια, τα οποία έχουν επιφέρει χάος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με πόλεμο ρουκετών (ΕΔΩ)!

Φανατικοί Ισραηλινοί συνδέουν τον χορό με μία λεγόμενη ως «προφητεία-υπόσχεση» του Γιαχβέ μέσω του Ζαχαρία, την οποία ερμηνεύουν οι Εβραίοι ως έλευση του Μεσσία-Παγκόσμιου Ηγέτη και ανοικοδόμηση του τρίτου Ναού: «Ο ναός γκρεμίστηκε από την φωτιά, θα αναγερθεί από την φωτιά», αναφέρει το πολιτικοθρησκευτικό σάιτ Israel365.

Λέει ο Ζαχαρίας:

Εγώ δε θα είμαι δι’ αυτήν, λέγει ο Κυριος, ως ένα πύρινον τείχος ολόγυρά της και δόξα της εν μέσω αυτής”. (2.9) Τέρπου, λοιπόν, και ευφραίνου, κόρη μου Σιών, διότι ιδού, εγώ έρχομαι και θα κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει ο Κυριος (2.14).  Πάρετε, λοιπόν, θάρρος και ας δυναμώσουν τα χέρια σας δια την ανοικοδόμησιν του ναού (8.13).

Η πυρκαγιά, που ήταν ορατή από απόσταση πάνω των δύο χιλιομέτρων, ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στους χώρους της Πλατείας Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Άκσα, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, ενώ χιλιάδες πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι. Προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων των Αράβων εναντίον των Εβραίων.

Το βίντεο κατέγραψε μια σκηνή παρόμοια με εκείνη που οι Ισραηλινοί έχουν χρησιμοποιήσει για να ασκήσουν κριτική στους Παλαιστινίους στο παρελθόν, όπου είτε χορεύουν στις στέγες όσο οι πύραυλοι Scud προσγειώνονται  σε κτίρια του Τελ Αβίβ ή μοιράζουν γλυκά στην Γάζα μετά από μια επιτυχημένη παλαιστινιακή άτακτη επίθεση εναντίον Ισραηλινών .

Ωστόσο, σύμφωνα με την Jerusalem Post, άλλες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμαναν ότι οι ορθόδοξοι Εβραίοι θα γιόρταζαν την ημέρα για την επανένωση της Ιερουσαλήμ το 1967 – ανεξαρτήτως της φωτιάς, η οποία δεν έπαιξε ρόλο στην όλη εικόνα.

Άλλα tweets ισχυρίστηκαν ότι η πυρκαγιά ήταν η απαρχή των Εβραίων που πήραν τον έλεγχο της περιοχής και του συγκροτήματος al-Aqsa στο Όρος, τον τρίτο ιερότερο χώρο στο Ισλάμ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Ιερουσαλήμ, η πυρκαγιά ξεκίνησε λόγω πυροτεχνημάτων που έριξαν Παλαιστίνιοι.

Το υπουργείο Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Ένα δέντρο καίγεται στο Όρος του Ναού σήμερα το απόγευμα, ως αποτέλεσμα βίαιων διαδηλωτών πυροβόλησαν πυροτεχνήματα στην αστυνομία»