• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Ισραήλ απορρίπτει ως «μεροληπτική» έκθεση του Συμβουλίου OHE για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ απορρίπτει ως «μεροληπτική» έκθεση του Συμβουλίου OHE για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα ως «μεροληπτική» την έκθεση επιτροπής του ΟΗΕ σχετικά με την απάντησή του στις διαδηλώσεις και τις βιαιότητες που συνεχίζονται εδώ και μήνες στη λωρίδα της Γάζας ενώ απέδωσε στο παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς την ευθύνη για τα ανθρώπινα θύματα.

Το Ισραήλ επικαλέσθηκε επίσης το δικαίωμά του να αμυνθεί εναντίον των «τρομοκρατικών» κινήσεων της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας.

«Το θέατρο του παραλόγου που γίνεται στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρήγαγε μια έκθεση εχθρική, ψευδή και μεροληπτική εναντίον του Ισραήλ», αντέδρασε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς.

Ο Κατς κατηγορεί τους συντάκτες της έκθεσης ότι δεν εξέτασαν τα γεγονότα. «Ο μόνος λόγος (…) είναι να αμαυρωθεί η μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής και να πληγεί το δικαίωμά της να αμύνεται εναντίον των τρομοκρατικών κινήσεων μιας φονικής οργάνωσης», της Χαμάς, δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι η Χαμάς, μια οργάνωση ο διακηρυγμένος στόχος της οποίας είναι η καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ, αυτή που ωθεί τους κατοίκους της Γάζας, περιλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, προς τον (μεθοριακό) φράκτη, αυτή είναι που φέρει την ευθύνη», τόνισε ο Κατς.