Την μαζική φυγή από τη Μ.Βρετανία σκέφτονται οι Εβραίοι

Ανησυχούν για τυχόν αντισημιτικές συμπεριφορές. 

Ένας στους τρεις Βρετανούς Εβραίους έχουν τρομάξει από τις ολοένα και αυξανόμενες αντισημιτικές επιθέσεις και τέσσερις στους πέντε πιστεύουν ότι το Εργατικό Κόμμα φιλοξενεί αντισημίτες στις τάξεις του.

Το Βαρόμετρο Αντισημιτισμού που διεξήγαγε η εκστρατεία κατά του αντισημιτισμού (CAA) σε συνεργασία με την YouGov, διαπίστωσε ότι εκείνοι που σκέφτονται να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του αντισημιτισμού αυξήθηκαν από 28% το 2015 σε 31% δύο χρόνια αργότερα.

Αυτό συμβαίνει παρά την πτώση των αντισημιτικών στάσεων μεταξύ του βρετανικού κοινού, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ένας στους έξι Βρετανούς Εβραίους (17%) αισθάνεται ανεπιθύμητος στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 37% έχουν αποκρύψει τον ιουδαϊσμό τους στο κοινό. 

Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς (53%) αισθάνονται ότι η δικαιοσύνη δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και μόνο το 39% των Εβραίων της Βρετανίας αισθάνθηκε βέβαιο ότι θα διεξάγονταν διώξεις κατά της αντισημιτικής εγκληματικότητας.

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε (83%) πιστεύουν ότι το Εργατικό Κόμμα είναι πολύ ανεκτικό στον αντισημιτισμό μεταξύ των βουλευτών, των μελών και των υποστηρικτών τους.