• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ: Εβραίοι… «επενδυτές» αρπάζουν ελληνοχριστιανική γη

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ: Εβραίοι… «επενδυτές» αρπάζουν ελληνοχριστιανική γη

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εβραίος δωρητής του Ισραήλ εκτιμάται πως είναι μεταξύ των μετόχων μίας ανώνυμης εταιρίας που τον τελευταίο χρόνο αγόρασε εκατοντάδες εκτάρια ελληνικής γης που ανήκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Πρόκειται για έκταση στις γειτονιές της Ιερουσαλήμ, Givat Oranim και Old Katamon, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, του οποίους επικαλείται η εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ».

Αναφέρεται στο δημοσίευμα:

«Ο πολύ γνωστός διαχειριστής hedge fund και developer Michael Steinhardt λέγεται πως είναι ένας από τους επενδυτές της Oranim Limited, που καταχωρήθηκε πέρυσι από μία επιχείρηση στη Νήσο του Μαν, την Trident Nominees

Έτερος μέτοχος φέρεται να είναι ο David Sofer, Ισραηλινός επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης της Μέσης Ανατολής που ζει στο Λονδίνο.

Ο Steinhardt και ο Sofer είναι επίσης οι δύο από τους τρεις διευθυντές της Abu Tor Properties Limited, που απέκτησε μία μακροπρόθεσμη ενοικίαση γης από το Ελληνικό Ορθόδοξη Πατριαρχείο στο λόφο Abu Tor, λίγο νότια από την Παλαιά Πόλη, όπου σχεδιάζουν να χτίσουν 61 διαμερίσματα πολυτελείας.

Το σημείο, πιστεύεται από τους Χριστιανούς πως είναι εκεί όπου σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο Καϊάφας και οι σύμβουλοί του αποφάσισαν να παραδώσουν τον Χριστό στους Ρωμαίους».

Παραδίδονται λοιπόν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εκτάσεις γης, μεταξύ εκείνων ο τόπος που λέγεται ότι προδόθηκε ο Χριστός, σε Εβραίους επενδυτές, απογόνους των δολοφόνων Του.

Η Oranim Ltd είναι μία από τις πολλές ανώνυμες εταιρίες που αγοράζουν συνεχώς γη από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που ισχυρίζεται πως έχει οικονομικό πρόβλημα τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια.

Αυτές οι εταιρίες είναι καταχωρημένες σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους και τα ονόματα των επενδυτών τους διατηρούνται υπό μυστικότητα κάτω από διάφορες μεθόδους.

Οι πωλήσεις έχουν εξοργίσει Παλαιστίνιους, μέλη της Εκκλησίας εκεί, οι οποίοι έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες σχετικά, ζητώντας την απομάκρυνση του Πατριάρχη και ανώτερων ιεραρχών.

Επίσης, έχουν προκαλέσει πανικό σε ιδιοκτήτες σπιτιών, με συμβόλαια ενοικίασης της γης, επειδή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της, αν θα ανανεώσουν τα συμβόλαια και αν ναι, για πόσα χρήματα.

Τι συμβαίνει τελικά στα Ιεροσόλυμα με την ελληνική γη; Εμπλέκεται το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο σε όλα αυτά, ναι ή όχι;

Σημειώνεται πως το Κράτος του Ισραήλ απειλεί την ακεραιότητα και την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Από την άλλη, ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά ως αντάλλαγμα για στήριξη των Ελληνορθόδοξων απέναντι στο εβραϊκό Κράτος, την συνδιαχείριση, άρα διαχείριση, των Αγίων Τόπων.

Θυμηθείτε το άρθρο μας! Άγιοι Τόποι: Σε κίνδυνο οι εξουσίες των Ελλήνων – Κάποιοι δεν θέλουν να κατέβει το Άγιο Φως

Οι πωλήσεις ελληνικής γης στα Ιεροσόλυμα προχωρούν και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσουν.

Ελπίζουμε το Πατριαρχείο να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.