Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 19

(μέρος 19ο)

Πρωτόκολλο Δέκατο Ένατο

  • 19.1 Εμείς, μολονότι δεν επιτρέπουμε να ασχολείται ο καθένας άμεσα με την πολιτική, θα προκαλούμε όμως και θα επιζητούμε αιτήματα και αναφορές που θα απαιτούν από την κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση του λαού.
  • 19.2 Μ’αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τα ελαττώματα και τις προσδοκίες των υπηκόων μας, στους οποίους θα ανταπαντούμε με την εκτέλεση των σχεδίων που θα μας προτείνουν είτε με δικαιολογημένη άρνηση που θα αποδεικνύει την προφανή άγνοια των συντακτών.
  • 19.3 Οι επαναστάσεις είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν σαν ένα γαύγισμα μικρού σκυλιού εναντίον ενός ελέφαντα. Σε μια κοινωνικά οργανωμένη κυβέρνηση τα σκυλάκια θα συνηθίσουν να κουνάνε την ουρά μόλις εμφανίζεται ο ελέφαντας.
  • 19.4 Για να αφαιρέσουμε από το πολιτικό έγκλημα το γόητρο της ανδρείας, θα καθίζουμε στο ειδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα στους ταπεινούς εγκληματίες, τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
  • 19.5 Η κοινή γνώμη θα συγχιστεί βλέποντας να συγκαταλέγονται στην κοινή κατηγορία των εγκληματιών και οι πολιτικοί αμφισβητίες. Είμαστε διατεθειμένοι και ελπίζω ότι το έχουμε κατορθώσει να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να καταπολεμούν τις επαναστάσεις.
  • 19.6 Διαφημίσαμε μέσω του τύπου, των δημοσιευμένων λόγων μας και των δελεαστικών εγχειριδίων ιστορίας, το μαρτύριο που δοκίμασαν οι επαναστάτες για το κοινό καλό. Αυτή η διαφήμιση αύξησε τις τάσεις των φιλελεύθερων και έριξε χιλιάδες ανθρώπους στο κοπάδι μας.

(συνεχίζεται)

Από τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ
Δέσπω