Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 18

(μέρος 18ο)

Πρωτόκολλο Δέκατο Όγδοο

 • 18.1 Όταν θα υπάρχει ανάγκη να ενισχύσουμε τα μέτρα της αστυνομικής ασφάλειας, τα οποία φθείρουν πολύ γρήγορα το γόητρο της εξουσίας, θα υποκινήσουμε φαινομενικές αναταραχές και εκδηλώσεις δυσαρέσκειας, που θα εκφράζονται από επιτήδιους ρήτορες. Πρόσωπα με τις ίδιες απόψεις και τα ίδια συναισθήματα θα ενωθούν με αυτούς. Έτσι θα εξασφαλίσουμε κάθε δικαιολογία για να διατάξουμε έρευνες κατ’ οίκον και επιτηρήσεις, χρησιμοποιώντας τους πράκτορες, που έχουμε στις χρήσιμες αστυνομίες των ανθρώπων.
 • 18.2 Επειδή οι περισσότεροι συνωμότες ενεργούν από αγάπη για το επάγγελμα και τη φλυαρία, δεν θα τους ενοχλήσουμε πρίν αναλάβουν οποιαδήποτε δράση, θα αρκεστούμε να εισάγουμε στον κύκλο τους όργανα επιτήρησης….. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το γόητρο της εξουσίας μειώνεται κάθε φορά που αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν συνωμότες στους κόλπους της κοινωνίας. Κάτι τέτοιο αποδεικνύει την ομολογία της αδυναμίας της ή το χειρότερο την άδικη υπόστασή της. Γνωρίζετε ότι καταστρέψαμε το γόητρο των τωρινών βασιλέων με συχνές απόπειρες και χτυπήματα των πρακτόρων μας, οι οποίοι αποτελούν και τα τυφλά πρόβατα του κοπαδιού μας.
  Είναι εύκολο να εξωθείται κάποιος στο έγκλημα, αν χρησιμοποιηθούν κάποιες φιλελεύθερες εκφράσεις πολιτικής χροιάς. Θα εξαναγκάσουμε τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την αδυναμία τους, καθώς θα υπερτονίζουμε τη σημασία και τις συνέπειες της λήψης ισχυρών μέτρων ασφαλείας, καταστρέφοντας τελικά με αυτές τις τακτικές το γόητρό τους. Τα αυστηρά μέτρα να θυμάστε ότι ισχυροποιούν τις κυβερνήσεις στα μάτια του λαού. Εμείς θα διαδίδουμε ότι είναι αντιλαικό και ασύμφορο πολιτικά, ώστε καμία κυβέρνηση να μην τολμά να λάβει τέτοια μέτρα.
 • 18.3 Η κυβέρνησή μας θα φρουρείται από κάποια σχεδόν αόρατη φρουρά, γιατί δεν θα παραδεχόμαστε ούτε καν σαν σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει εναντίον της κάποια δύναμη, την οποία δεν μπορεί να αντιπαλέψει και γι’αυτό φυλάγεται.
  Αν παραδεχτούμε τη σκέψη αυτή, όπως δέχτηκαν να κάνουν οι άνθρωποι, θα υπογράφαμε την θανατική καταδίκη αν όχι του ίδιου του ηγέτη, τουλάχιστο της δυναστείας του για το προσεχές μέλλον.
  Σύμφωνα με τα αυστηρώς τηρούμενα προσχήματα, ο κυβερνήτης μας θα ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιεί την εξουσία του μόνο για το καλό του λαού, και όχι για να εξυπηρετεί προσωπικά ή δυναστειακά συμφέροντα. Με την τήρηση όλων αυτών των προσχημάτων ο ίδιος ο λαός θα προστετεύει και θα τιμά την εξουσία του. Ο κυβερνήτης θα εκτιμάται και θα περισώζεται από τους ίδιους τους υπηκόους του. Θα τον λατρεύουν, γιατί θα έχουν πειστεί ότι από αυτόν εξαρτάται η τάξη της κοινωνικής οικονομίας και της ευημερίας του κάθε πολίτη.
 • 18.4 Φανερή φρούρηση του βασιλιά ισοδυναμεί με αναγνώριση της αδυναμίας της κυβερνητικής οργάνωσης.
  Ο βασιλιάς μας, όταν θα βρίσκεται ανάμεσα στο λαό, θα περιστοιχίζεται πάντοτε από μεγάλο αριθμό ανδρών και γυναικών, οι οποίοι δήθεν τυχαία και εξαιτίας της περιέργειά τους θα πιάνουν τις πρώτες σειρές γύρω του, και μάλιστα θα κρατούν και άλλες σειρές για να κρατούν την τάξη. Αυτό είναι άριστο παράδειγμα τήρησης της τάξης.
  Αν βρεθεί κάποιος από το λαό, που θα εκλιπαρεί και θα προσπαθεί να παρουσιάσει κάποια αναφορά του ανοίγοντας δρόμο ανάμεσα στις γραμμές, τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη σειρά παίρνουν την αναφορά και μπροστά στα μάτια του την παραδίδουν στον βασιλιά. Έτσι όλοι καταλαβαίνουν πώς κάθε αίτημα που παρουσιάζεται φτάνει στον προορισμό του και ασκείται έλεγχος από αυτόν τον ίδιο τον ηγέτη. Το κύρος της εξουσίας μας απαιτεί να φτάσει ο λαός στο σημείο να χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως <<αν ο βασιλιάς το γνώριζε >> ή <<όταν ο βασιλιάς το μάθει>>
 • 18.5 Η συγκρότηση επίσημης φρουράς εξαφανίζει το μυστικό γόητρο της εξουσίας. Οποιοσδήποτε είναι οπλισμένος με αρκετό θάρρος, γνωρίζει τη δύναμή του και θεωρεί τον εαυτό του κάτοχο εξουσίας. Ο ταραχοποιός περιμένει την ευκαιρία να προβεί σε απόπειρες εναντίον εκείνης της εξουσίας που φυλάσσεται φανερά. Διδάσκουμε βέβαια άλλα πράγματα στους ανθρώπους, όπως βλέπουμε πού τους έχουν οδηγήσει τα φανερά μέτρα ασφαλείας.
 • 18.6 Με την πρώτη υπόνοια βάσιμη ή αβάσιμη θα συλλαμβάνουμε τους εγκληματίες. Ο φόβος του λάθους δεν μπορεί να είναι σοβαρός λόγος για να δώσουμε δυνατότητες διαφυγής σε άτομα ύποπτα για εγκλήματα κοινά ή πολιτικά, τα οποία και αμείλικτα θα πατάξουμε.
 • 18.7 Εάν τελικά παραβιάσουμε για λίγο την τάξη των πραγμάτων και αποδεχθούμε την εξέταση των αιτίων και την ύπαρξη ελαφρυντικών στα κοινά εγκλήματα, δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική και με άτομα που ασχολούνται με κρατικές υποθέσεις και ζητήματα, που μόνον η κυβέρνηση είναι σε θέση να καταλαβαίνει σε βάθος. Αν και οι κυβερνήσεις των ανθρώπων δεν είναι ακόμη σε θέση να αντιλαμβάνονται την αληθινή πολιτική.

(συνεχίζεται)
Από τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ

Δέσπω