Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 17

(μέρος 17ο)

Πρωτόκολλο Δέκατο Έβδομο

 • 17.1 Το δικηγορικό επάγγελμα δημιουργεί ανθρώπους ψυχρούς, σκληρούς, αλαζόνες, χωρίς αρχές, οι οποίοι παραμένουν πάντα σ’ένα καθαρά απρόσωπο επίπεδο. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κερδίσουν και δεν υπολογίζουν το κοινωνικό καλό. Αναλαμβάνουν την υπεράσπιση οποιασδήποτε υπόθεσης κατεκμεταλλευόμενοι τις ελαστικότητες της δικονομίας, προσπαθούν να πετύχουν την αθώωση του πελάτη τους με κάθε τρόπο. Γι’αυτό λοιπόν, <b>θα επιτρέψουμε την άσκηση του επαγγέλματος αυτού σε στενά πλαίσια</b> και θα μεταβάλλουμε τα μέλη του σε εκτελεστικά όργανα.
  Οι δικηγόροι, όπως και οι δικαστές δεν θα έχουν δικαίωμα να επικοινωνούν με τους υπόδικους. Θα αναλαμβάνουν τις δικαστικές υποθέσεις, και θα τις αναλύουν σύμφωνα με τα υπομνήματα και τα στοιχεία των δικαστικών ανακρίσων, θα υπερασπίζονται τους πελάτες τους μετά την ανάκρισή τους ενώπιον του δικαστηρίου και αφού διευκρινιστούν τα γεγονότα. Θα αμείβονται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της υπεράσπισης. Έτσι θα εξασφαλίσουμε μια τίμια αμερόπληπτη υπεράσπιση καθοδηγούμενη από αποδείξεις και όχι από συμφέρον. Αυτό θα είναι και το τέλος της διαφθοράς, που παρατηρείται σε δικαστικούς προέδρους, οι οποίοι δεν θα δίνουν πλέον τη συγκατάθεσή τους να δικαιώνεται εκείνος που πληρώνει.
 • 17.2 Φροντίσαμε ήδη να καταστρέψουμε την επιρροή της Ελοχιμικής ιερατικής τάξης και να προκαλέσουμε την αποτυχία της αποστολής της, γιατί διαφορετικά θα μας δημιουργούσε πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η επιρροή της στο λαό καθημερινά μειώνεται. Η ελευθερία της συνείδησης εχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Επομένως ελάχιστα χρόνια απομένουν μέχρι την πλήρη κατάρρευσή της. Ακόμη πιο εύκολα <b>θα νικήσουμε τις άλλες θρησκείες, με τις οποίες είναι πολύ νωρίς να ασχοληθούμε. Θα περιορίσουμε τα ιερατεία και τους ιερείς σε τόσο στενά πλαίσια, ώστε η επιρροή τους να είναι μηδαμινή σε σύγκριση με αυτήν που είχαν κάποτε, όταν οι Ελοχίμ κυβερνούσαν τη Γη.
 • 17.3 Όταν θα φτάσει η στιγμή <b>να καταστρέψουμε τα ιερατεία, ο δάκτυλος κάποιου αόρατου χεριού θα τα δείξει στους λαούς. Αλλά όταν οι λαοί ορμήσουν εναντίον τους, θα εμφανιστούμε σαν υπερασπιστές τους, για να μην επιτρέψουμε να χυθεί αίμα. Με αυτόν τον αντιπερισπασμό θα διεισδύσουμε στο εσωτερικό του φρουρίου, από όπου δεν θα βγούμε, παρά μόνο όταν πετύχουμε την ολοκληρωτική του καταστροφή.
 • 17.4 Ο βασιλιάς μας και υιός μου θα είναι ο αληθινός αρχιερέας της οικουμένης, ο Πατριάρχης ενός παγκόσμιου ιερατείου</b>. Εφόσον, όμως η νεολαία δεν έχει ανατραφεί ακόμη με τις νέες μεταβατικές αντιλήψεις, αλλά ούτε και με τις δικές μας, δεν θα ρίξουμε φανερά τα ιερατεία που υπάρχουν, αλλά θα ανταγωνιστούμε εναντίον τους χρησιμοποιώντας την κριτική και τη δημιουργία διχονοιών.
 • 17.5 Γενικά ο σύγχρονος τύπος θα αποκαλύπτει με τις πιο άσχημες λέξεις, κρατικές και θρησκευτικές υποθέσεις, την ανικανότητα των ανθρώπων, για να τους δυσφημίσει με κάθε τρόπο που γνωρίζει η μεγαλοφυής φυλή των Ναχρμπέν.
  Το πολίτευμά μας θα είναι η ενσάρκωση της βασιλείας του Βισνού, ο οποίος θα είναι και το σύμβολό μας. Με καθένα από τα εκατό χέρια μας θα κρατάμε και ένα ελατήριο της κοινωνικής μηχανής. Θα αντιλαμβανόμαστε τα πάντα χωρίς τη βοήθεια της επίσημης αστυνομίας, την οποία έχουμε οργανώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε σήμερα να εμποδίζει τις κυβερνήσεις να βλέπουν.
 • 17.6 Στο πρόγραμμά μας το ένα τρίτο των υπηκόων μας θα επιβλέπει τους άλλους κινούμενο από την αίσθηση του καθήκοντος και επιθυμώντας να υπηρετήσει θεληματικά το κράτος. Δεν θα θεωρείται ατιμία να είναι κάποιος κατάσκοπος ή καταδότης. Αντίθετα αυτό θα είναι αξιέπαινο, οι αβάσιμες όμως καταγγελίες θα τιμωρούνται σκληρά, για να μη γίνεται κατάχρηση αυτού του δικαιώματος.
  Οι πράκτορές μας θα επιλέγονται τόσο από την ανώτερη όσο και από τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, από τον κύκλο της διοικητικής τάξης, από εκδότες, τυπογράφους, βιβλιοπώλες, υπαλλήλους, εργάτες, υπηρέτες και άλλους.
 • 17.7 Η στερημένη από δικαιώματα αστυνομία, επειδή δεν θα εξουσιοδοτείται να ενεργεί από μόνη της, θα χάσει τη δύναμή της και θα μαρτυρεί ή θα καταγγέλει. Η εξακρίβωση των καταθέσεών της και οι συλλήψεις θα εξαρτώνται από ένα υπεύθυνο όμιλο ελεγκτών των αστυνομικών καταθέσεων. Οι ίδιες οι συλλήψεις θα διενεργούνται από τη χωροφυλακή και τη δημοτική αστυνομία. Όποιος δεν αναφέρει αυτά που είδε και άκουσε σχετικά με διάφορα πολιτικά ζητήματα, θα θεωρείται δράστης και ένοχος συμμετοχής και απόκρυψης.
 • 17.8 Όπως σήμερα οι αδελφοί μας είναι υποχρεωμένοι με δικής τους ευθύνη να καταγγέλλουν στην κοινότητά τους τους αποστάτες ή τα πρόσωπα, που σχεδιάζουν κάτι εναντίον της κοινότητας, έτσι και στο παγκόσμιο κράτος μας, οι υπήκοοί μας θα είναι υποχρεωμένοι πάντοτε να εξηπηρετούν το κράτος σε κάθε περίπτωση.
 • 17.9 Μια τέτοια οργάνωση θα εξαφανίσει τις καταχρήσεις της εξουσίας, τη διαφθορά, τα διάφορα συμβούλια και τις θεωρίες μας για πανανθρώπινα δικαιώματα, που αφήσαμε να εισχωρήσουν στις συνήθειες των ανθρώπων. Πώς αλλιώς, όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον πολλαπλασιασμό των ανωμαλιών στη διοίκησή τους; Με ποιά άλλα μέσα; Σπουδαιότερα από όλα τα όργανα είναι εκείνα, στα οποία έχει ανατεθεί η διατήρηση και η αποκατάσταση της τάξης. Σε αυτά θα δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις κακές συνήθειες, να τις αποδεικνύουν και να κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους. Έτσι όλοι θα ρίχνουν το φταίξιμο για την υπέρμετρη βία στα σώματα ασφαλείας, ενώ την ευθύνη των ενεργειών τους θα έχουμε εμείς.
  Μην ξεχνάτε, πρέπει να ενεργούμε από το παρασκήνιο. Μέχρι να ορισθεί ο παγκόσμιος βασιλιάς, απλά δεν υπάρχουμε. Όσους μιλούν για εμάς θα τους ονομάζουμε γραφικούς, φαντασιόπληκτους και ακραίους κινδυνολόγους.

(συνεχίζεται)

Απο τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ
Δέσπω