Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 13

(μέρος 13ο)

Πρωτόκολλο Δέκατο Τρίτο

 • 13.1 Η ανάγκη του επιούσιου άρτου θα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να μένουν στη σιωπή και θα τους μετατρέπει σε ταπεινούς υπηρέτες μας.
 • 13.2 Πράκτορές μας, που δουλεύουν στο δικό μας τύπο, θα επιλέγονται από τις τάξεις τους και θα συζητούν μετά από διαταγή μας όλα αυτά που δεν θα μπορούσαμε εμείς να εκτυπώσουμε αμέσως σε επίσημα έγγραφα.
 • 13.3 Στη συνέχεια, και κατά το διάστημα του προκαλούμενου από τις συζητήσεις θορύβου, θα παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα κρίνουμε πρόσφορα, παρουσιάζοντας τα τελικά στο κοινό σαν γεγονότα τετελεσμένα.
 • 13.4 Κανείς δεν θα έχει το θράσος να απαιτήσει την ακύρωση οποιασδήποτε απόφασης, τη στιγμή που εμείς θα την παρουσιάζουμε σαν πρόοδο.
 • 13.5 Ο τύπος άλλωστε θα τραβάει αμέσως την προσοχή πάνω σε νέα ζητήματα (έχουμε, όπως γνωρίζετε συνηθίσει τους ανθρώπους να ζητάνε πάντα κάτι νέο).
 • 13.6 Κάποιοι που θα φαντάζονται τους εαυτούς τους όργανα του πεπρωμένου, θα ασχοληθούν με τα νέα αυτά ζητήματα, χωρίς να αντιληφθούν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε από εκείνα που θέλουν να συζητήσουν. Τα ζητήματα της πολιτικής δεν είναι προσιτά σε κανέναν άλλο, παρά σε εκείνους που την έχουν δημιουργήσει εδώ και πολλές χιλιάδες χρονιές και τη διευθύνουν.
 • 13.7 Απ’όλα αυτά θα δείτε ότι επιζητώντας τη γνώμη του πλήθους διευκολύναμε την εκπλήρωση μόνο τω σκοπών μας, και μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν ζητάμε την έγκριση των πράξεών μας, αλλά των λόγων μας, που εκφωνήθηκαν με τη μια ή την άλλη ευκαιρία. Διακηρύττουμε συνεχώς ότι σε όλα τα μέτρα μας παίρνουμε για οδηγό την ελπίδα ενωμένη με τη βεβαιότητα πως είμαστε ωφέλιμοι για το καλό όλων.
 • 13.8 Για να παραπλανήσουμε και τους πιο ανήσυχους για τα πολιτικά ζητήματα ανθρώπους θα δώσουμε προτεραιότητα στα βιομηχανικά θέματα εξαναγκάζοντάς τους να στραφούν και να προσέξουν αποκλειστικά και μόνο αυτά.
 • 13.9 Οι μάζες θα συγκατατεθούν να παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα αδρανείς, δηλαδή θα αποστασιοποιηθούν για λίγο από την υποτιθέμενη πολιτική τους δραστηριότητα, την οποία εμείς οι ίδιοι τους έχουμε συνηθίσει προκειμένου να αντιπαλεύουμε μέσα από αυτούς τις κυβερνήσεις των ανθρώπων και θα προσανατολιστούν σε νέες ασχολίες. Και για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε πιθανότητα να αρχίσουν να σκέφτονται, θα τους αποτρέψουμε με διασκεδάσεις, παιχνίδια , τέρψεις, πάθη και δημόσια θεάματα που θα προβάλλουμε μέσα στα ίδια τα σπίτια τους.
 • 13.10 Αργότερα θα προτείνουμε μέσω του Τύπου διαγωνισμούς τέχνης, αθλητισμού κλπ. φροντίζοντας το ενδιαφέρον για όλες αυτές τις δραστηριότητες να απομακρύνει οριστικά το πνεύμα τους από ζητήματα επικίνδυνα τα οποία θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να αντιπαλέψουμε.
 • 13.11 Χάνοντας λίγο λίγο τα άτομα τη συνήθεια να σκέφτονται με δική τους πρωτοβουλία, θα καταλήξουν να μιλάνε συνταυτιζόμενα με τις απόψεις και ιδέες μας, γιατί θα είμαστε οι μόνοι που θα προτείνουμε νέες κατευθύνσεις στη σκέψη χρησιμοποιώντας ανθρώπους που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπρούν να θεωρηθούν συνεργάτες μας. Αυτούς θα πρέπει να καλύψουμε με κοινωνικό και επιστημονικό κύρος χωρίς να τους αξίζει για να μπορούμε να τους καταργήσουμε εύκολα, όποτε και αν χρειαστεί.
 • 13.12 Ο ρόλος των φιλελεύθερων ουτοπιστών θα λήξει οριστικά, όταν το πολίτευμά μας αναγνωριστεί. Μέχρι τότε θα μας προσφέρει καλές υπηρεσίες. Γι’ αυτό και ωθούμε διάφορα άτομα να εφευρίσκουν φαντασίες κάθε λογής, νέες δήθεν προοδευτικές θεωρίες και υποτάξαμε αυτούς τους βλάκες από τους ανθρώπους με μία μόνοο λέξη, τη λέξη πρόοδος.
  Δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να μπορεί να δει την πλάνη που κρύβεται κάτω από αυτή τη λέξη. Γιατί πρόοδος δεν αναφέρεται σε καμιά περίπτωση σε υλικά αγαθά και εφευρέσεις, αλλά στην αλήθεια και η αλήθεια είναι μία και μόνη και δεν μπορεί να έχει πρόοοδο.
  Η πρόοδος σαν ψεύτικη ιδέα που είναι, χρησιμεύει για να συσκοτίζει την αλήθεια, για να μην μπορέσει να την γνωρίσει κανείς παρά μόνο εμείς οι εκλεκτοί του σύμπαντος και φύλακές της.
 • 13.13 Όταν έλθει η βασιλεία μας, οι ρήτορές μας θα συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που συγκίνησαν την ανθρωπότητά, για να την καθοδηγήσουν τελικά στο σωτήριο πολίτευμά μας.
  Ποιός θα υποπτευθεί τότε ότι όλα αυτά τα προσχήματα είχαν επινοηθεί από εμάς σύμφωνα με το πολιτικό μας σχέδιο, το οποίο και κανείς από τους Ελ και τους ανθρώπους δεν μάντεψε για πολλές χιλιάδες χρόνια.

(συνεχίζεται)
Απο τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ
Δέσπω