Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 11

(μέρος 11ο)
 • 11.1 Το συμβούλιο της Επικράτειας θα είναι έτοιμο να καθορίσει την εξουσία της κυβέρνησής μας. Η εμφάνιση αυτού του ιδιότυπου νομοθετικού σώματος, θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για την κατάρτιση των νόμων και των διαταγμάτων του κυβερνήτη.
 • 11.2 Αυτό είναι το πρόγραμμα της νέας εγκατάστασης που ετοιμάζουμε. Θα δημιουργήσουμε το νόμο, το δίκαιο, και το δικαστήριο με τον εξής τρόπο:
  α) με την μορφή προτάσεων στο νομοθετικό σώμα,
  β) με διατάγματα του προέδρου τα οποία θα έχουν μορφή γενικών διατάξεων, με πράξεις της Γερουσίας, και αποφάεις του Συμβουλίου επικρατίας που θα έχουν το χαρακτήρα υπουργικών διαταγών.
  γ) σε περίπτωση που αυτό θα κρινόταν επίκαιρο, με μορφή πραξικοπήματος.
 • 11.3 Αφού έχουμε πια καθορίσει με αυτόν τον τρόπο περίπου το σχέδιο δράσης μας, θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες των μέτρων, που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε το μετασχηματισμό του κράτους με την έννοια που έχουμε πεί. Με αυτό εννοώ την ελευθερία του τύπου, το δικαίωμα του συναιτερίζεσθαι, την ελευθερία συνειδήσεως, την αρχή του εκλέγεσθαι.και πολλά άλλα, τα οποία είναι ανάγκη να βγάλουν οι άνθρωποι από το μυαλό τους, ή και αν μεταβληθούν ριζικά αμέσως μετά την ανακήρυξη του νέου Συντάγματος.
 • 11.4 Μόνο κατά τη στιγμή ανακήρυξης του νέου Συντάγματος θα είναι δυνατόν να εκδόσουμε όλες τις διαταγές μας αμέσως. Ύστερα κάθε μεταβολή θα είναι επικίνδυνη, και θα εξηγήσω γιατί. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις διαδικασίες που θα εφαρμόσουμε για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μεταβολών. Γιατί αν αυτή η μεταβολή γίνει με πολύ έντονη αυστηρότητα, μπορεί να επιφέρει απελπισία, και φόβο που θα προκληθεί από την ίδια την διαδικασία των μεταβολών,αν από από την άλλη η αλλαγή αυτή γίνει κάτω από το πρόσχημα των μελλοντικών ωφελειών, ο κόσμος θα πει ότι εμείς αναγνωρίσαμε τα σφάλματά μας και αυτή η διαπίστωση τελικά θα εξασθενίσει την λαμπρότητα του αλάθητου της νέας εξουσίας ή θα πεί ότι φοβηθήκαμε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραχωρήσεις, για τις οποίες κανείς δεν θα μας ευχαριστήσει, καθώς θα τις θεωρήσουν επιβεβλημένες.
 • 11.5 Και οι δυο αυτές τάσεις θα έβλαπταν το γόητρο του νέου συντάγμτος. Θέλουμε την ημέρα της προκήρυξής του, όταν οι λαοί θα είναι κατάπληκτοι από το πραξικόπημα, καθώς θα είναι έντρομοι και ζαλισμένοι, θέλουμε λοιπόν εκείνη ακριβώς τη στιγμή να αναγνωρίσουν ότι είμαστε τόσο ισχυροί, τόσο άτρωτοι, τόσο δυνατοί, ώστε σε καμία περίπτωση δεν θα τους λάβουμε υπόψη, ότι όχι μόνο δεν θα δώσουμε καμία προσοχή στις γνώμες τους και τις επιθυμίες τους, αλλά ότι είμαστε σε θέση να καταστείλουμε την απόλυτη εξουσία κάθε έκφραση, κάθε εκδήλωση αυτών των επιθυμιών και απόψεων, ότι γίναμε αμέσως κύριοι οποιουδήποτε πράγματος μάς ήταν αναγκαίο και ότι δεν θα μοιραστούμε σε καμιά περίπτωση την εξουσία μας με αυτούς. Τότε θα κλείσουν τα μάτια και θα περιμένουν αυτά που θα συμβούν.
 • 11.6 Οι άνθρωποι είναι ένα κοπάδι πρόβατα κι εμείς είμαστε για αυτούς οι λύκοι. Και ξέρετε τι συμβαίνει στα πρόβατα όταν οι λύκοι μπαίνουν μέσα στην μάντρα τους. Μην ξεχνάτε ότι υποσυνείδητα οι άνθρωποι θυμούνται ότι ζούσαν υπόδουλοι στο καθεστός Νεφελίμ. Είναι ήδη εθισμένοι στη δουλικότητα και στο να κυβερνώνται από καποιους τρίτους.
  Η κρόνια εξουσία πρέπει να είναι κάθετη πάνω στο θέμα της διοίκησής της. Μερικές μάλιστα εντυπωσιακές δημόσιες εκτελέσεις θα βοηθούσαν πρός αυτή την κατεύθυνση.

(συνεχίζεται)

Απο τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ
Δέσπω