Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 10

(μέρος 10ο)

Πρωτόκολλο Δέκατο

 • 10.1 Επαναλαμβάνω ό,τι ήδη είπα, και σας παρακαλώ να το θυμηθείτε, οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους βλέπουν, παρά την επιφανειακή, εξωτερική όψη των πραγμάτων. Και πώς θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, εφόσον οι αντιπρόσωποί τους δεν σκέφτονται τίποτα άλλο παρά την διασκέδασή τους; Θα πρέπει να θυμόμαστε αυτήν την λεπτομέρεια προκειμένου να εφαρμόσουμε με αποτελεσματικότητα την πολιτική μας. Οι εκπρόσωποι μαριονέτες θα γνωρίζουν ότι δεν ασκουν πραγματική εξουσία. Θα δέχονται όμως την κατάσταση για τα εφήμερα οφέλη που θα έχουν.
 • 10.2 Όταν θα επανέλθουμε στη συζήτηση της διαίρεσης της εξουσίας της ελευθερίας του λόγου και του τύπου, της ελευθερίας της συνειδήσεως, του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, του ασύλου της κατοικίας, των φόρων και της αναδρομικής ισχύος των νόμων, θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα η παραπάνω υπενθύμιση. Το ότι δηλαδή οι λαοί και οι κυβερνήσεις βλέπουν τα πράγματα επιφανειακά, δεν μπορούν να δούν τι προωθείται προπαγανδιστικά.
 • 10.3 Όλα αυτά τα ζητήματα είναι τόσο σπουδαία, ώστε θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα θίγουμε άμεσα μπροστά στο λαό. Σε όσες περιστάσεις είναι αναγκαίο να τα θίγουμε, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τα απαριθμούμε, αλλά γενικά να διακηρύττουμε ότι οι αρχές του νέου δικαίου, αναγνωρίζονται από εμάς. Η σπουδαιότητα της αποσιώπισης αυτής συνίσταται στο εξής, μια αρχή που δεν κατονομάζεται μας αφήνει στο περιθώριο να αποκλείουμε από αυτήν το ένα ή το άλλο στοιχείο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο κόσμος ενώ αν είμαστε λεπτομερείς και σαφείς στην απαρίθμισή μας, θα δεσμευόμασταν και θα έπρεπε χωρίς επιφύλαξη να παραδεχθούμε την οποιαδήποτε παρέμβασή μας.
 • 10.4 Ο λαός τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στις πολιτικές ευφυίες, και τις μεν βίαιες πράξεις τους τις χαρακτηρίζει με εκφράσεις όπως αυτό δεν είναι ηθικό, ή δεν είναι καθόλου ηθικό, αλλά παρόλα αυτά είναι ευφυέστατο, ή αυτό είναι ένα βρώμικο παιχνίδι στην ουσία, αλλά καλά παιγμένο.
 • 10.5 Σκοπεύαμε να προσελκύσουμε όλα τα έθνη στην κατασκευή ενός οικοδομήματος με γερά θεμέλια, ενός οικοδομήματος του οποίου είχαμε προβλέψει το σχέδιο. Για αυτό το λόγο μας χρειάζεται το θράσσος και η πνευματική ισχύς των οργάνων μας που θα μας βοηθήσουν στην συντριβή όλων των εμποδίων που τυχόν θα εμφανιστούν στην πορεία μας. Οταν θα πραγματοποιείται το πραξικόπημά μας, θα πούμε στις λαικές μάζες ότι όλα πήγαν απελπιστικά άσχημα και ότι όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω και πέρα από τις δυνάμεις τους απ’ την εποχή των Νεφελίμ. Εμείς θα τους πούμε λοιπόν ότι συντρίβουμε όλα τα αίτια της δυστυχίας τους, δηλαδή τα σύνορα, τις εθνότητες, τα διάφορα νομίσματα.
 • 10.6 Αναμφίβολα σας αφήνουμε ελεύθερους να μας δηλώσετε υπακοή, μπορείτε όμως εκούσια και με πλήρη επίγνωση να δηλώσετε υποταγή σε κάτι χωρίς να δοκιμάσετε πρώτα αυτό που σας προσφέρουμε; Και τότε οι λαοί συνεπαρμένοι θα μας σηκώσουν θριαμβευτικά στα χέρια κυριευμένοι από τις ενθουσιώδεις ελπίδες τους και πεποιθήσεις τους. Κανείς όμως, το τονίζω κανείς δεν πρέπει να ξέρει ότι εμείς οι Ναχρμπέν δώσαμε αυτό το σχέδιο της λύτρωσης.
 • 10.7 Το καθολικό δικαίωμα της ψήφου, που τόσο επιδέξια εκμεταλευτήκαμε για την επικράτησή μας, και στο οποίο έχουμε τόσο πολύ εθίσει τους λαούς χρησιμοποιώντας συλλογικά όργανα και συνεννοήσεις για μια ακόμη φορά θα μας βοηθήσει για να εκδηλωθεί η επιθυμία ολόκληρης της ανθρωπότητας να γνωρίσει από κοντά τη διοίκησή μας πριν μας κρίνει.
 • 10.8 Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο, να επιβάλλουμε την καθολική ψηφοφορία, κατατρώγοντας τη διάκριση των τάξεων και την απογραφή εκλογέων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν τελείως ανέφικτη. Δίνοντας με τετοιες μεθόδους στον κάθε άνθρωπο την επίγνωση της προσωπικής του αξίας, θα αφανίσουμε την επικράτηση του ελληνικού κόσμου και των πρωτείων του, και δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν οι διακρίσεις τις οποίες οι μάζες θα αγνοήσουν εντελώς μετά από δική μας καθοδήγηση.
  Το πλήθος θα ακούσει μόνον εμάς και εμείς θα το αναταμείψουμε με την υπακοή και την αφοσίωσή του με όλους αυτούς τους τρόπους, οι λαικές μάζες θα μετατραπούν σε μια τυφλή και ακατανίκητη δύναμη, που δεν θα μπορεί σε καμιά περίπτωση να κινηθεί χωρίς καθοδήγηση των κρόνιων πρακτόρων μας, οι οποίοι στη συνέχεια θα αντικαταστήσουν τους μέχρι τότε κυβερνήτες τους. Το πλήθος θα υποταχθεί στο πολίτευμά μας αυτό, διότι θα γνωρίζει ότι από αυτούς τους νέους αρχηγούς του θα εξαρτάται κάθε κέρδος κάθε όφελος και κάθε αγαθό.
 • 10.9 Ένα σύστημα διακυβέρνησης, πρέπει να προέλθει και να δοθεί έτοιμο σε όλα τα σημεία του από ένα και μόνον ένα άτομο, γιατί αν πολλά μυαλά μοιραστούν μεταξύ τους το έργο της σύνταξής του, το σύστημα αυτό στην τελική του μορφή θα παρουσιάσει πολλές αυναρτησίες και ασάφειες. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς, αν και θα γνωρίζουμε ένα σχέδιο εκτέλεσης, δεν θα το συζητάμε για να μην καταστρέψουμε τη μεγαλειώδη μορφή του, τη σύνδεση των ημερών του, την πρακτική του δύναμη και τη μυστική σημασία του κάθε σημείου του. Το σχέδιο συντριβής της ρυπαρής διοίκησης των Ελλήνων, μπορεί να είναι καθ’ ολοκληρίαν δικό μας, αλλά αυτό δεν θα το ομολογήσουμε ποτέ.
 • 10.10 Αν η καθολική ψήφος το συζητήσει, και το μεταρυθμίσει, θα διατηρήσει τα ίχνη των ψεύτικων αντιλήψεων όλων εκείνων που δεν έχουν καταλάβει το βάθος και την σύνδεση των σκοπών. Πρέπει τα σχέδιά μας να είναι ισχυρά και καλά επινοημένα. Γι’αυτό δεν πρέπει να ρίξουμε τα μεγαλειώση σχέδιά μου στις μάζες, αλλά ούτε να τα εμπιστευτούμε σε ένα περιορισμένο κύκλο ατόμων.
 • 10.11. Τα σχέδια αυτά δεν θα ανατρέψουν προς το παρόν τις νεότερες κοινωνίες, θα μεταβάλλουν σε ένα πρώτο επίπεδο την οικονομική τους υπόσταση αλλάζοντας κατά συνέπεια ολόκληρη την ανάπτυξή τους, η οποία και θα προσαρμοστεί στα σχέδιά μας.
 • 10.12 Τα ίδια πράγματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες, αλλά με διαφορετικά ονόματα. Η αντιπροσωπεία, τα υπουργεία, η γερουσία, το συμβούλιο επικρατείας, το νομοθετικό σώμα, και το εκτελεστικό σώμα.
 • 10.13 Δεν αισθάνομαι την ανάγκη ότι πρέπει να σας εξηγήσω τον μηχανισμό των σχέσεων μεταξύ αυτών των υπηρεσιών, εξάλλου αυτό σας είναι ήδη πολύ γνωστό. Παρατηρήστε μόνο, ότι κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες χειρίζεται μια πολύ σημαντική κρατική λειτουργία, και σας παρακαλώ να παρατηρήσετε επιπλέον ότι τη λειτουργία ονομάζουν σπουδαία και όχι την υπηρεσία. Άρα για αυτούς δεν είναι σπουδαίες οι υπηρεσίες, αλλά οι λειτουργίες της κυβέρνησης. Διοικητική λειτουργία. Εκτελεστική λειτουργία. Και για αυτό το λόγο στον οργανισμό του κράτους, – όπως ακριβώς λειτουργούν τα όργανα μέσα στο ανθρώπινο σώμα,- αν βλάψουμε ένα μέρος της μηχανής του κράτους, το κράτος θα ασθενήσει, όπως ακριβώς και το ανθρώπινο σώμα, και θα πεθάνει.
 • 10.14 Από τότε που έχουμε εισαγάγει στον οργανισμό του κράτους το δηλητήριο της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύσταση έχει μεταβληθεί. Τα κράτη πάσχουν από μια θανάσιμη ασθένεια: την αποσύνθεση του αίματός τους, Δεν μένει πια από το να περιμένουμε το τέλος της αγωνίας τους.
 • 10.15 Από τη φιλελευθερία γεννήθηκαν οι συνταγματικές κυβερνήσεις οι οποίες αντικατέστησαν την σωτήρια μοναρχία των ανθρώπινων κρατών με το σύνταγμα το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας χάρτης διαφωνιών, διχονοιών. συζητήσεων , διχογνωμιών, και ολέθριων προστριβών μεταξύ των κομμάτων.
  Με μια λέξη, είναι η διδασκαλία η οποία κάνει ένα Κράτος να χάσει την οντότητά του και την ατομικότητά του. Το βήμα όπως και ο τύπος, έχει καταδικάσει τους βασιλιάδες στην αδράνεια και την αδυναμία, τους έχει καταστήσει ανώφελους, ελάχιστα χρήσιμους οδηγώντας τους τελικά στην πτώση. Τοτε γίνεται δυνατή η εγκατάσταση της Δημοκρατίας. Αντικαθιστούμε τον βασιλιά με μια γελοία κυβέρνηση με έναν πρόεδρο που διαλέγουμε από το πλήθος ανάμεσα από τα πολλά δημιουργήματά μας, τους αιχμαλώτους μας. Το σημείο αυτό αποτέλεσε και το θεμέλιο του υπονόμου που είχαμε ανοίξει κάτω από τα πόδια του λαού των ανθρώπων.
 • 10.16 Στο προσεχές μέλλον θα δημιουργήσουμε την ευθύνη των προέδρων.
  Τότε θα δημιουργήσουμε τα γεγονότα χωρίς να στεναχωρηθούμε για όλα αυτά για τα οποία είναι πιθανόν να ενδιαφέρεται το απρόσωπο δημιούργημα μας το οποίο τελικά θα αναγκαστεί να δώσει λόγο. Τι μας ενδιαφέρει αν οι τάξεις εκείνες που αποβλέπουν την εξουσία γίνονται αραιότερες, τι μας ενδιαφέρει αν λόγω έλλειψης προέδρων γίνονται αναταραχές στη χώρα ικανές να την παραλύσουν. Εμείς για να πετύχουν το αποτέλεσμα στην εκλογή προέδρων, επιλέγουμε εκείνους οι οποίοι στο παρελθόν τους κρυμμένη κάποια ηθική πληγή. Ο φόβος των αποκαλύψεων, η επιθυμία που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο εξουσίας να διατηρήσει τα προνόμοιά του, τις ωφέλειες και τις τιμές που αναλογούν στη θέση του, θα καταστήσουν τους προέδρους τυφλούς εκτελεστές των διαταγών μας.
 • 10.17 Η βουλή θα καλύψει, υπερασπίσει και εκλέξει τους προέδρους, αλλά εμείς θα της αφαιρέσουμε το δικαίωμα να προτείνει νόμους ή να τους μεταβάλλει. Το δικαίωμα αυτό θα απονεμηθεί στον υπεύθυνο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι και το παιχνιδάκι στα χέρια μας.
 • 10.18 Η εξουσία της κυβέρνησης όπως είναι φυσικό θα αποτελέσει χωρίς καμιά αμφιβολία στόχο όλων των επιθέσεων. Θα της δώσουμε όμως για να αμυνθεί το δικαίωμα να κάνει έκκληση σε λαικό δημοψήφισμα με προεξοφλημένη βέβαια την πλειοψηφία η οποία θα είναι η τυφλη πάντα υπηρέτρια των σχεδίων μας. Θα δώσουμε επιπλέον στον πρόεδρο το δικαίωμα να κυρύττει πόλεμο. Αυτό θα το δικαιολογήσουμε λέγοντας ότι ο πρόεδρος σαν αρχηγός όλου του στρατού της χώρας, οφείλει να έχει αυτό το δικαίωμα στη διάθεσή του, για να υπερασπίσει το νέο δημοκρατικό πολίτευμα, του οποίου είναι εκπρόσωπος.
 • 10.19 Με αυτούς τους όρους, ο αρχηγός του αδύτου θα είναι στα χέρια μας και κανείς εκτός από εμάς δεν θα διευθύνει πια τη νομοθετική δύναμη.
  Εισάγοντας το νέο νομοθετικό πολίτευμα θα αποσύρουμε κάτω από το πρόσχημα της διάσωσης του πολιτικού μυστικού, το δικαίωμα επερωτήσεων από τη βουλή. Με το νέο πολίτευμα θα περιορίσουμε τον αριθμό των αντιπροσώπων με αποτέλεσμα να ελατωθούν τόσο τα πολιτικά πάθη, οσο και το πάθος για την πολιτική. Εάν πέρα από κάθε προσδοκία, παρόμοια πάθη διεγείρονται, έστω και σε αυτόν τον μικρό αριθμό των αντιπροσώπων, θα καταργήσουμε τον θεσμό κάνοντας έκκληση φυσικά πρός την πλειοψηφία του λαού.
 • 10.20 Από τον πρόεδρο θα εξαρτάται ο διορισμός τόσο των προέδρων της βουλής, όσο και της γερουσίας. Οι διαρκείς κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, θα αντικατασταθούν και θα περιοριστούν σε κοινοβουλευτικές σε κοινοβουλευτικές συνεδρίες για λίγους μήνες κάθε έτος.
  Επιπλέον ο πρόεδρος σαν αρχηγός της εκτελεστικής εξουσίας, θα έχει το δικαίωα να συγκαλεί ή να διαλύει το κοινοβούλιο και σε περίπτωση διάλυσης να αναβάλει το χρόνο της νέας σύγκλισης. Αλλά για να μην καταλογιστούν οι συνέπειες όλων αυτών των πραγματικά παράνομων πράξεων στις δικαιοδοσίες που εμείς δώσαμε στον πρόεδρο, και κινδυνέψουν με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντά μας, θα υποβάλουμε στους υπουργούς και στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του προέδρου την ιδέα να προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες παρά τις διαθέσεις του με δικά τους μέσα. Έτσι θα είναι αυτοί αντί για αυτόν. .. εμπιστευόμαστε τους ρόλους αυτούς, κυρίως στη γερουσία, το υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας, και όχι σε ένα άτομο.
 • 10.21 Ο πρόεδρος θα ερμηνεύει κάθε φορά τους υπάρχοντες νόμους σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις επιθυμίες μας και θα τις επικυρώνει όταν εμείς θα του υποδεικνύουμε αυτήν την ανάγκη. Θα έχει το δικαίωμα να προτείνει προσωρινούς νόμους (νομοθετικά διατάγματα) και ακόμα και αυτή τη μεταβολή του πολιτεύματος, κάτω από το πρόσχημα του ύψιστου συμφέροντος του κράτους.
 • 10.22 Τα μέτρα αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καταστρέψουμε σταδιακά όλα αυτά που αναγκαστήκαμε κατά την ανάληψη της εξουσίας να εισαγάγουμε στο πολίτευμα των κρατών. Σταδιακά θα προχωρήσουμε στην κατάργηση κάθε συνταγματικότητας, και όταν έλθει ο χρόνος θα συγκεντρώσουμε όλες τις κυβερνήσεις κάτω από τη μοναρχία μας.
 • 10.23 Η αναγνώριση της μοναρχίας μας, μπορεί πιθανόν να επέλθει πρίν από την κατάργηση του συντάγματος, αν οι λαοί αγανακτισμένοι από τις ταραχές και την ανικανότητα των κυβερνώντων τους αναφωνήσουν “διώξτε τους και δώστε μας ένα γενικό βασιλιά, που να μπορεί να μας ενώσει και να καταστρέψει τις αιτίες των διαφωνιών μας, τα σύνορα των εθνών τις θρησκείες τους προυπολογισμούς των κρατών. Δώστε μας βασιλιά που να μας εξασφαλίσει την ειρήνη και την ανάκαμψη, που δεν αφήνουν να απολαύσουμε οι κυβερνήτες μας και οι αντπρόσωποί μας.”
 • 10.24 Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς οι ίδιοι ότι για να πραγματοποιήσουμε τέτοιες επιθυμίες, πρέπει να διαταράσσουμε σε μόνιμη βάση και σε όλες τις χώρες τις σχέσεις του λαού με την κυβέρνηση, <b>να εξαντλούμε τον κόσμο με τους διαχωρισμούς, την έχθρα, το μίσος και το μαρτύριο της πείνας, του εμβολιασμού, των ασθενειών, της αθλιότητας</b> για να μην μπορούν τελικά οι άνθρωποι να δούν άλλη σωτηρία παρά την προσφυγή στην πλήρη και ολοκληρωτική ηγεμονία μας.
  Αν δώσουμε στους λαούς το χρόνο να αναπνεύσουν, η ευνοική στιγμή δεν θα φτάσει ίσως ποτέ.
 • 10.25 Επικουρικά η τεχνολογία θα βοηθά στο να κρατούμε τους λαούς σε μια κατάσταση ύπνωσης, είτε με φάρμακα στον αέρα που αναπνέουν και το νερό , είτε με τη διαρκή μετάδοση εκπαιδευτικών μηνυμάτων, μέσα στο σπίτι του καθενός.

(συνεχίζεται)

Απο τη σειρά βιβλίων “Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας” του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ

Δέσπω