• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραββίνος: «Μετενσάρκωση του Ιωνάθαν είναι ο Νετανιάχου. Θα βοηθήσει να έρθει ο Μεσσίας»

Ραββίνος: «Μετενσάρκωση του Ιωνάθαν είναι ο Νετανιάχου. Θα βοηθήσει να έρθει ο Μεσσίας»

Ο ραββίνος Levi Sudri, ένας βραβευμένος εμπειρογνώμονας της Εβραϊκής Βίβλου,

δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, είναι η μετενσάρκωση του Ιωνάθαν, του γιου του βασιλιά Σαούλ, ο οποίος «επέστρεψε» στον κόσμο για να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να βοηθήσει τον Δαβίδ φέρνοντας τον «Μεσσία».

Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων του, ο Rabbi Sudri στέφθηκε «Chatan Hatanach» (νυμφίος της Τορά), κερδίζοντας την πρώτη θέση στο Ισραηλινό Εθνικό Βιβλικό Κουίζ για ενήλικες το 2015. Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί την βαθιά του κατανόηση της Εβραϊκής Βίβλου (Τανάκ) για να καταλάβει τα τρέχοντα γεγονότα.

«Η Βίβλος έχει τα πάντα και περιέχει όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον», δήλωσε ο Rabbi Sudri στο Breaking Israel News. “Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το γράψω για τις επόμενες γενιές”.

Για παράδειγμα, ο ραβίνος Sudri επεσήμανε ότι ο Ιωνάθαν είχε ήδη αναγνωρίσει ότι δεν θα κληρονομήσει την βασιλεία και ότι ο Δαβίδ θα είναι ο βασιλιάς.

Του είπε: “Μη φοβάσαι: το χέρι του πατέρα μου Σαούλ δεν θα σε αγγίξει ποτέ. Θα είσαι βασιλιάς στον Ισραήλ και θα είμαι δεύτερος μετά από σένα. Και ο πατέρας μου Σαούλ το ξέρει αυτό”. Α΄ Σαμουήλ 23:17

«Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», επισημαίνει ο ραβίνος Sudri. “Ο Ιωάνθαν δεν υπηρέτησε ποτέ ως δεύτερος του Δαβίδ. Είναι αδύνατον να γραφτεί κάτι στη Βίβλο και να μην συμβεί. Έτσι, αν ο Ιωνάθαν είπε ότι θα υπηρετούσε ως δεύτερος, θα πρέπει να είναι κάτι που προορίζεται να συμβεί στο μέλλον”.

Ο ραβίνος ανέφερε το “Shem M’Shmuel”, ένα βιβλίο ερμηνειών της Τορά από τον ραββίνο Shmuel Bornsztain, τον δεύτερο ραββίνο – πνευματικό ηγέτη της χασιδικής δυναστείας των Sochatchov από το 1910-1926. Το βιβλίο των διδασκαλιών του δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του.

Το Shem M’Shmuel συζητά την εβραϊκή παράδοση για την διαδικασία των «δύο σταδίων» για τον ερχομό του Μεσσία. Το πρώτο στάδιο, που αναφέρεται ως Moshiach ben Yosef, είναι μια πρακτική, εγκόσμια διαδικασία που περιλαμβάνει την συγκέντρωση των Εβραίων της Διασποράς και την οικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ. Το δεύτερο στάδιο είναι μια θαυματουργή διαδικασία που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της Δαβιδικής Δυναστείας και την ολοκλήρωση του Τρίτου Ναού.

“Είναι γραμμένο στο Shem M’Shmuel ότι στο μέλλον, ο Ιωνάθαν θα έρθει ως μετενσάρκωση του Moshiach ben Yosef (Μεσσία από τον Οίκο του Ιωσήφ), και είναι στις τελευταίες ημέρες που θα υπηρετήσει ως δεύτερος μετά από τον Moshiach Ben David (Μεσσία από τον Οίκο του Δαβίδ), που θα είναι η μετενσάρκωση του Δαβίδ. Εκείνη την εποχή θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να υπηρετήσει ως δεύτερος μετά τον Δαβίδ στην διοίκηση».

“Ακόμη και μέσα στον Moshiach ben Yosef, υπάρχουν δύο τμήματα”, δήλωσε ο Rabbi Sudri. “Υπάρχει ένας ηγέτης στον υλικό κόσμο. Ο Netanyahu εκπληρώνει σαφώς αυτή τη λειτουργία. Επιπλέον, υπάρχει και ένας αντίστοιχος πνευματικός Moshiach ben Yosef, του οποίου η λειτουργία είναι να προετοιμάσει το πνευματικό υπόβαθρο, να κάνει τον κόσμο έτοιμο να δεχθεί το πολύ ισχυρότερο φως του Moshiach ben David».

Από Κόκκινος Ουρανός