• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πύλη πολέμου και ειρήνης η Ιερουσαλήμ» – Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

«Πύλη πολέμου και ειρήνης η Ιερουσαλήμ» – Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα ζητήσει από την ΕΕ να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, ως αντίδραση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ έκανε λόγο για σενάριο πολέμου, την ώρα που οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Συρία με τους Κούρδους να κατηγορούν την Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ ο Αμπάς, μιλώντας σε Σύνοδο της «Διεθνούς Υποστήριξης για την Ιερουσαλήμ» δήλωσε:

«Η Ιερουσαλήμ θα είναι πύλη ειρήνης μόνο εάν είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης και θα είναι πύλη πολέμου και φόβου, εάν δεν είναι».

«Είναι η πύλη ειρήνης και πολέμου και ο Πρόεδρος Τραμπ πρέπει επιλέξει μεταξύ των δύο», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα η Τουρκία εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, στην περιοχή Εφρίν, με την «άδεια», όπως ισχυρίζονται οι Κούρδοι, της Ρωσίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

«Γνωρίζουμε ότι, δίχως την άδεια των παγκόσμιων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας, της οποίας στρατεύματα βρίσκονταν στην Εφρίν, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στους αμάχους χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Εφρίν.

Για αυτό θεωρούμε τη Ρωσία υπεύθυνη όσο και την Τουρκία και τονίζουμε ότι η Ρωσία είναι συνέταιρος στο έγκλημα της Τουρκίας στους σφαγιασμούς πολιτών στην περιοχή».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) των Κούρδων της Βόρειας Συρίας.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν: «Η Τουρκία ενημέρωσε τις ΗΠΑ προτού ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, τους οποίους στηρίζουν οι ΗΠΑ, και η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

Τι συμβαίνει τελικά;

Άραγε, Τραμπ και Πούτιν αφήνουν τους Τούρκους να δράσουν εκεί, προκαλώντας αναταραχή, ώστε να υπάρξει μετά δυναμική παρέμβαση;

Θυμηθείτε: Γιατί βγαίνει μπροστά ο Τραμπ και όχι ο Πούτιν, φωτιά στα σχέδια για τον «Τρίτο Ναό»

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Μέση Ανατολή δεν βρίσκει «ειρήνη» και όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, εκεί που δεν το περιμένει κανείς! Ειδικά η Τουρκία, η οποία, όλα δείχνουν, πως χρησιμοποιείται για να διαλυθεί!

Τα γεγονότα σε Ιερουσαλήμ και Συρία δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους!