• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Παραβίαση κατά των ιερών αξιών του Ισλάμ η απόφαση της ισραηλινής διοίκησης»

«Παραβίαση κατά των ιερών αξιών του Ισλάμ η απόφαση της ισραηλινής διοίκησης»

O υπουργός Ιδρυμάτων της Παλαιστίνης Γιουσούφ Εντίζ,

χαρακτήρισε ως ανοιχτή παραβίαση στις αξίες που το Ισλάμ θεωρεί ιερές το γεγονός ότι η ισραηλινή διοίκηση επέτρεψε στους Εβραίους να κάνουν τους εορτασμούς της Γιορτής των Αζύμων κοντά στο Τέμενος Αλ Άκσα.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός ο οποίος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την άδεια που δόθηκε σε δεκάδες υπερ-ορθόδοξους Εβραίους να κάνουν θρησκευτική τελετή στην περιοχή των ανακτόρων των Ομαγιάδων κοντά στο Τέμενος Αλ Άκσα ενόψει της Γιορτής των Αζύμων που φέτος θα γιορταστεί στις 31 Μαρτίου, είπε τα εξής:

«Το Τέμενος Αλ Άκσα είναι ένα κομμάτι της μουσουλμανικής πίστης, είναι ένα τέμενος που ανήκει στους Μουσουλμάνους με όλα τα κτήρια, τις αυλές, τους τοίχους και τις πόρτες της. Οι Εβραίοι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το συγκεκριμένο τέμενος».

Ο Εντίζ σημείωσε πως το γεγονός ότι δόθηκε στους Εβραίους άδεια να κάνουν θυσίες κοντά στο Αλ Άκσα συνιστά μια ανοιχτή παραβίαση κατά των αξιών που ο Ισλάμ θεωρεί ιερές και πως αψηφούνται τα συναισθήματα των Μουσουλμάνων.

Τόνισε πως οι επιθέσεις κατά της Ιερουσαλήμ και των ιερών τόπων που βρίσκονται εκεί, στοχεύουν την συνέχιση της κατοχής και διαστρεβλώνοντας τις ιστορικές πραγματικότητες  να μετατοπίσουν τον λαό και να εξεβραϊσουν την πόλη και σημείωσε πως οι προσπάθειες εξεβραϊσμού της Ιερουσαλήμ αποτελούν κόκκινη γραμμή για αυτούς.

Η εβραϊκή εφημερίδα Haaretz στο χτεσινό του δημοσίευμα έγραψε πως η ισραηλινή αστυνομία δέχθηκε το αίτημα των Εβραίων να κάνουν θυσίες μπροστά από τα ανάκτορα των Ομαγιάδων με αφορμή τη Γιορτή των Αζύμων.

Η Γιορτή των Αζύμων κατά την οποία τιμάτε η έξοδος των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και διαρκεί 7 ημέρες φέτος θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου.

Από TRT