Οι Ισραηλινοί βράβευσαν τον Γιάννη Μπουτάρη

Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ, από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, στην οποία μετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και οι Αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος, βραβεύτηκε από τον δήμο του Τελ Αβίβ για τη συνεισφορά του στη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της εβραϊκής ιστορίας, της εβραϊκής κληρονομιάς και του εβραϊκού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Τελ Αβίβ Ron Huldai στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Παράλληλα, επισκέφτηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Τελ Αβίβ Yad Vashem, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Avner Shalev, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με το υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Βαρσοβίας Hanna Gronkiewicz, με την οποία αναζήτησαν τους τρόπους συνεργασίας του εβραϊκού Μουσείου Polin της Βαρσοβίας με το υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Από voria

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu