• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Μόνο έτσι θα έλθει γρήγορα η ειρήνη” – Δηλώσεις που φέρνουν τον Τρίτο Ναό πιο κοντά

“Μόνο έτσι θα έλθει γρήγορα η ειρήνη” – Δηλώσεις που φέρνουν τον Τρίτο Ναό πιο κοντά

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατήγγειλε την ίδρυση ισραηλινών οικισμών στα παλαιστιανικά εδάφη,

χαρακτηρίζοντάς τους “εμπόδια” για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, υποδεχόμενη στο Λονδίνο τον Ισραηλινό ομόλογό της Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ.

“Είμαι βέβαιη ότι θα συζητήσουμε το θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας και θα ήθελα να μιλήσω για αυτά που εμείς θεωρούμε εμπόδια και δυσκολίες, κυρίως για τους παράνομους οικισμούς” είπε η Μέι στη συνάντηση που είχε με τον Νετανιάχου στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρόσθεσε ότι το Λονδίνο “παραμένει δεσμευμένο στη λύση των δύο κρατών”.

Ο Νετανιάχου από την πλευρά του είπε και αυτός ότι το Ισραήλ και ο ίδιος προσωπικά επιδιώκει την ειρήνη. Κάλεσε όμως ταυτόχρονα τους Παλαιστίνιους “να αποδεχτούν, εκατό χρόνια μετά τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ, το εβραϊκό κράτος”.

“Όταν το κάνουν, ο δρόμος προς την ειρήνη θα καταστεί απείρως πιο σύντομος. Η ειρήνη θα καταστεί τότε δυνατή”, εκτίμησε.

Αργότερα σήμερα η Τερέζα Μέι και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συμμετάσχουν σε ένα δείπνο παρουσία και του Ρόντερικ Μπάλφουρ, ενός από τους απογόνους του συγγραφέα της διακήρυξης, του τότε υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Άρθουρ Μπάλφουρ.