ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Έτσι θα ευχαριστήσει το Ισραήλ τον Ν.Τραμπ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το Ισραήλ θα δώσει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ στον σιδηροδρομικό σταθμό που θα κατασκευάσει κοντά στο Τείχος των Δακρύων, ιερό τόπο του ιουδαϊσμού, ως ανταπόδοση στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετης πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο σταθμός βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία διεκδικούν οι μουσουλμάνοι με την στήριξη της Νέας Τάξης.

Ωστόσο, η Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ την παραδίδει στο Ισραήλ, προκειμένου να σταθεί εμπόδιο στις πολιτικές του αντίπαλου δέους της παγκοσμιοποίησης.

Όπως μεταδίδεται, ο υπουργός Μεταφορών Ισραήλ Κατζ αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την επέκταση μέχρι την εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της μελλοντικής γραμμής του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ για την κατασκευή σταθμού σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το Τείχος των Δακρύων.

Αυτή η στάση θα ονομάζεται «Ντόναλντ Τζον Τραμπ», όπως αποφάσισε ο υπουργός, «εξαιτίας της ιστορικής και θαρραλέας του απόφασης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ και της συμβολής του στην ενίσχυση του στάτους της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού λαού και του Κράτους του Ισραήλ».

Το Τείχος των Δακρύων βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, στη ρίζα της Πλατείας των Τζαμιών, του τρίτου ιερότερου τόπου του ισλάμ, αλλά και του ιερότερου τόπου των εβραίων που την ονομάζουν Όρος του Ναού και εκεί αναμένεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός!

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από μισή ώρα το 2018.