• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία του Ισλάμ “τρέμει” μην χάσει τα Ιεροσόλυμα – Παγκόσμιος “σεισμός” ελέω Τραμπ

Η Τουρκία του Ισλάμ “τρέμει” μην χάσει τα Ιεροσόλυμα – Παγκόσμιος “σεισμός” ελέω Τραμπ

Του Άρη Δημόπουλου

Το ένα μετά το άλλο, τα μουσουλμανικά και αραβικά κράτη, αντιδρούν με μεγάλη μανία μπροστά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κίνηση στην οποία δεν έχει προβεί ποτέ κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά ο Τραμπ φαίνεται πως εννοεί κάθε του λέξη και η 6η Δεκεμβρίου είναι κοντά, καθώς έχει οριστεί ως η ημέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει σε ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος την μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στους “ιερούς τόπους”.

Μέσα από το el.gr σας ενημερώνουμε εδώ και μέρες πρώτοι για τις παγκόσμιες αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση Τραμπ και έχει σαν σκοπό να χαλάσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Νέας Τάξης για την “πρωτεύουσα” του μελλοντικού παγκόσμιου κράτους.

Μετά λοιπόν τους Άραβες, την Ιορδανία και τους Παλαιστίνιους, η Τουρκία ήταν εκείνη που αντέδρασε και μάλιστα έντονα. 

Η επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ θα προκαλούσε “καταστροφή” και θα οδηγούσε σε μια νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Μποζντάγ είπε ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ έχει καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες και η διατήρησή του είναι σημαντική για την ειρήνη στην περιοχή.

“Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και του Όρους του Ναού έχουν καθοριστεί από διεθνείς συμφωνίες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ για να προστατευθεί η ειρήνη στην περιοχή”, τόνισε. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας “θα άνοιγε τον δρόμο για νέες συγκρούσεις, νέες διαμάχες, για περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, για απρόβλεπτα γεγονότα”, συνέχισε.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Μποζντάγ, το μέτρο αυτό “δεν θα έδινε κανένα πλεονέκτημα στο Ισραήλ, σε άλλες χώρες ή στην περιοχή” και το μόνο που θα έκανε θα ήταν “να σύρει την περιοχή στον δρόμο μιας νέας καταστροφής”.

Όλοι λοιπόν προειδοποιούν για μία κίνηση που θα προκαλέσει μεγάλες συγκρούσεις στην ήδη κατακερματισμένη Μέση Ανατολή. Ακόμη και η αυτόκλητη εκπρόσωπος του Ισλάμ, Τουρκία, έσπευσε να…υπερασπιστεί τους “Ιερούς Τόπους”, που τους διεκδικούν μέχρι σήμερα τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Μουσουλμάνοι.

Εν τέλει ποια είναι η “ειρήνη” που επιζητούν για τα εδάφη πέριξ των Ιεροσολύμων; Μήπως την “λύση” θα την δώσει το ίδιο το παγκόσμιο κράτος του ΕΝΟΣ ηγέτη για να είναι όλοι ευχαριστημένοι; 

Τα γεγονότα πάντως τρέχουν και αναμένουμε επίσης σφοδρή αντίδραση και από τα Ηνωμένα Έθνη.