Η θρυλική σφραγίδα του βασιλιά Σολομώντα

Η θρυλική σφραγίδα του αρχαίου βασιλιά Σολομώντα,

που θεωρείται προφήτης τόσο στον Ιουδαϊσμό όσο και στο Ισλάμ, ίσως να βρέθηκε σε μια επιχείρηση των τουρκικών Αρχών Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, μονάδες της τουρκικής χωροφυλακής εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή τηςHamamözü της κεντρικής επαρχίας Amasya, και κατέσχεσαν έντεκα ιστορικά αντικείμενα ενώ συνέλαβαν ένα ύποπτο με κατηγορίες για λαθρεμπορία.

Ένα από τα αντικείμενα ήταν μια χάλκινη σφραγίδα που θεωρείται πως ανήκε στο βασιλιά Σολομώντα. Τα υπόλοιπα αντικείμενα, ήταν δύο πεντασέλιδες και τρεις τετρασέλιδες χρυσές πινακίδες, ένα χρυσό αγαλματίδιο ταύρου και ένα χρυσό φυλακτό. Όλα ήταν με επιγραφές και εβραϊκά σύμβολα. Ένα εξασέλιδο μεταλλικό πινάκιο θεωρείται πως είναι μια «Torah».

Ο κυβερνήτης της Amasya, Osman Varol, δήλωσε πως οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν πως πρόκειται για πολύ αρχαία αντικείμενα αλλά η ακριβής ιστορική περίοδος θα προσδιοριστεί μετά από επιπλέον εξετάσεις από ειδικούς. Όλα τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Μουσείων της Amasya για φύλαξη και περαιτέρω εξέταση.

Από CNN