• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η απάντηση του Ισραήλ σε Ελλάδα και Κύπρο για την Ιερουσαλήμ

Η απάντηση του Ισραήλ σε Ελλάδα και Κύπρο για την Ιερουσαλήμ

Όλα στον πλανήτη κινούνται ανάλογα με την διαμάχη

μεταξύ των δύο κέντρων εξουσία στον πλανήτη.

Αυτό της Νέας Τάξης (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση) και της Εθνικής Δεξιάς (Πούτιν, Τραμπ), η οποία πλέον επηρεάζει και την ισραηλινή κυβέρνηση.

Έτσι μετά την απόφαση Ελλάδας και Κύπρου να καταδικάσουν την απόφαση Τραμπ να οριστεί ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ, αναβλήθηκε η τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Επίσημα, λένε πως αναβλήθηκε γιατί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έπρεπε να παραστεί σε ψηφοφορία της Κνεσέτ για τα ωράρια των καταστημάτων.

Ανεπισήμως βεβαίως διαρρέει και μια σειρά άλλων λόγων, οι οποίοι εδράζονται σε ένα βασικό επιχείρημα: «Γιατί δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία της τριμερούς αν ήταν τόσο σημαντική και μοναδική και εμπόδιο ήταν μια ψηφοφορία στην ισραηλινή Βουλή;»

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ματαίωση που έγινε με πρωτοβουλία του Ισραήλ έχει να κάνει με την πρόσφατη στάση τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, απορρίπτοντας την θέση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Βέβαια οι κυπριακές Αρχές το διαψεύδουν, ωστόσο…