• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έφοδος Εβραίων στο Αλ Άκσα – Θέλουν εδώ και τώρα τον Τρίτο Ναό

Έφοδος Εβραίων στο Αλ Άκσα – Θέλουν εδώ και τώρα τον Τρίτο Ναό

Ομάδα θρησκευόμενων Εβραίων έκανεέφοδο στο Τέμενος Άλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ συνοδευόμενοι από την ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο τύπου της Ισλαμικής Ιερατικής Αρχής της Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί μπήκαν στην αυλή του Τεμένους Αλ Άκσα 103 φανατικοί Εβραίοι.

Οι Εβραίοι που εισήλθαν στην αυλή του Άκσα από την Πύλη Μαγκρέμπ μαζί με την ισραηλινή αστυνομία περίμεναν για ένα διάστημα στην αυλή του Τεμένους.

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή αστυνομία, προσήγαγε τον διευθυντή ασφαλείας του Τεμένους Αλ Άκσα Αμντουλλάχ Αμπού Ταλίμπ.

Αφέθηκε ελεύθερος αφού κρατήθηκε για ένα διάστημα σε ένα κοντινό κέντρο κράτησης.

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο TRT, δύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της της Ισλαμικής Ιερατικής Αρχής της Ιερουσαλήμ, Φιράς Ντιμπς, η ισραηλινή αστυνομία δημιούργησε παρατηρητήριο στον πύργο πάνω στην Πύλη Αλ Ράχμε στα Ανατολικά του Τεμένους Αλ Άκσα.

Σημειώνεται πως σε αυτό το μέρος οι Εβραίοι επιθυμούν την ανέγερση του Τρίτου Ναού.

Ωστόσο, το Τέμενος Αλ Άκσα που βρίσκεται στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στην υπό κατοχή Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί το πρώτο κίμπλα των Μουσουλμάνων.

Από την πλευρά τους όμως, οι Εβραίοι πραγματοποιούν ανασκαφές κάτω από το Συγκρότημα του Τεμένους Αλ Άκσα, το οποίο εκτός από το Τέμενος Κίμπλα και το Τέμενος Τρούλος του Βράχου συμπεριλαμβάνει μουσεία και μεντρεσέδες και την μεγάλη αυλή με πρόσχημα που υπάρχουν τα ερείπια του Ναού του Σολομώντα και ισχυρίζονται πως έχουν δικαίωμα να προσευχηθούν και οι ίδιοι στο Χαράμ Αλ Σαρίφ (Όρος του Ναού).