Εβραίοι και μουσουλμάνοι συλλυπήθηκαν μαζί

Την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων

από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο Manchester Arena, απηύθυναν η μουσουλμανική και εβραϊκή κοινότητα της πόλης. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε επιπλέον 59.

«Ως μουσουλμάνος, ως κάτοικος του Μάντσεστερ και ως πατέρας, θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης. Θέλω να γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους όλοι οι Μουσουλμάνοι της πόλης, ενώ τους συνοδεύουν οι προσευχές μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το αποτρόπαιο αυτό συμβάν. Η μουσουλμανική κοινότητα του Μάντσεστερ βρίσκεται ενωμένη με όλους … Για άλλη μια φορά στέλνω τις προσευχές και την αγάπη μου στα θύματα, στις οικογένειές τους και σε αυτή τη μεγάλη πόλη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος μουσουλμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Οτμάν Μακμπέλ.

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Αρκους πρόεδρος του ΔΣ της αντιπροσωπείας των Βρετανών Εβραίων εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που βύθισε στη θλίψη όχι μόνο το Μάντσεστερ, αλλά και ολόκληρη τη Βρετανία.

Οι δύο θρησκείας του Αβραάμ ενώθηκαν για να συλλυπηθούν. Ωστόσο και οι δύο θρησκείες ακολουθούν των Μωσαϊκό Νόμο, ο οποίος υπαγορεύει τιμωρία και σφαγές απίστων.