«Δεν εγκαταλείπει την Ιερουσαλήμ ο ισλαμικός κόσμος»

Επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του προγράμματος

«Ιερουσαλήμ Πρωτεύουσα Νεολαίας Ισλαμικού Κόσμου 2018» εξελέγη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρουμ Νεολαίας της Ισλαμικής Διάσκεψης για Διάλογο και Συνεργασία (ICYF-DC), πραγματοποιήθηκαν υπό την φιλοξενία του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στην Παλαιστίνη τα εγκαίνια του προγράμματος «Ιερουσαλήμ Πρωτεύουσα Νεολαίας Ισλαμικού Κόσμου 2018» που συνδιοργανώνουν το ICYF-DC ο διεθνής οργανισμός με έδρα την Ιστάνμπουλ που υπάγεται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) και το παλαιστινιακό υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού.

Ο Αμπάς στην ομιλία που έκανε στην τελετή στην οποία παρέστησαν 10 υπουργοί από χώρες του ΟΙΔ ανάμεσα τους και ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασκίν Μπακ και ανώτατες αντιπροσωπείες από 30 χώρες, ευχαρίστησε την Τουρκία που φιλοξενεί το ICYF-DC και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανέφερε πως τα πρότζεκτ που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος είναι σημαντικά για την παλαιστινιακή νεολαία.

«Η υπόθεση Ιερουσαλήμ είναι μια υπόθεση για την οποία ενώθηκε όλο ο ισλαμικός κόσμος, ταυτόχρονα το Τέμενος αλ Ακσά είναι ο λόγος που ιδρύθηκε ο ΟΙΔ. Καλούμε όλα τα μέλη του ΟΙΔ με πρώτους τους Άραβες φίλους μας, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΙΔ να παράσχουν στήριξη και αφοσίωση για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με το ICYF-DC», είπε ο Αμπάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης σημειώθηκε ότι ο Ερντογάν εξελέγη επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του προγράμματος «Ιερουσαλήμ Πρωτεύουσα Νεολαίας Ισλαμικού Κόσμου 2018».

Η Ιστάνμπουλ ήταν η πρώτη πόλη στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος «Πρωτεύουσα Νεολαίας Ισλαμικού Κόσμου» το 2016. Πέρσι ο τίτλος απονεμήθηκε σε τρεις πόλεις, στην Πουτρατζάγια της Μαλαισίας, στην Φεζ του Μαρόκου και το Σιράζ του Ιράν. Φέτος «Πρωτεύουσα Νεολαίας Ισλαμικού Κόσμου» επιλέχθηκε η Ιερουσαλήμ.

Από TRT